Trifle cu limoncello

Postat de diamond in Prajituri
15 Apr 2013 | 3852 vizualizari
Trifle cu limoncello

o reteta minunata, racoroasa, aromata... cu un echilibru perfect dulce-acrisor...parfumat...intr-un cuvant: delicios!

Ingrediente

  • 3 portocale
  • 75 ml limoncello
  • 1 lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml lapte
  • piscoturi savoyarzi
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 2 plicuri zahar bourbon
  • zmeura
  • cateva patratele ciocolata neagra 75 % cacao

Mod de preparare

Portocalele se storc de sucul lor...intr-un vas de marime potrivita acolo unde urmeaza sa asamblam desertul.

Peste sucul de portocale se adauga imoncello, verificand echilibrul dintre dulceata si alcool...

Fundul vasului se acopera cu un strat de piscoturi...

Intr-un vas separat se pun mascarponele, zaharul pudra, zaharul de bourbon si laptele...

Se mixeaza cateva secunde ca sa se omogenizeze totul...

Deasupra radeti coaja de lamaie, apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie...amestecati bine...

Crema se repartizeza peste piscoturi...care intre timp au absorbit tot lichidul de pe fundul vasului...

Peste crema se adauga zmeura...iar deasupra se rade din belsug ciocolata neagra!

Dati vasul la frigider...

Fiecare linguritza savurata lasa in urma cate o exclamatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trifle cu limoncello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci și ciocolata

Postat de oanapl

Prajitura cu jeleu de capsuni, nuci și ciocolata

Blat: Într-un bol, bați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până obții o bezea lucioasă. Nucile le mărunțești cu un blender...

Citeste continuarea

Nuci umplute(varianta I )

Postat de merisor67

Nuci umplute(varianta I )

Pentru aluat, mixam ouale cu cele 4 linguri de zahar si putina sare pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, esenta, praful de copt si bicarbonatul, stinse in otet si incepem sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2013, 08:40
la 16.04.2013, 08:46
Minunata reteta!
la 16.04.2013, 09:38
Foarte mult imi place ce ai pus in compozitie
la 16.04.2013, 09:54
O bunatete!
la 16.04.2013, 11:59
Ce deliciu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking