Trifle cu limoncello

Postat de diamond in Prajituri
15 Apr 2013 | 3870 vizualizari
Trifle cu limoncello

o reteta minunata, racoroasa, aromata... cu un echilibru perfect dulce-acrisor...parfumat...intr-un cuvant: delicios!

Ingrediente

  • 3 portocale
  • 75 ml limoncello
  • 1 lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml lapte
  • piscoturi savoyarzi
  • 2 linguri cu varf zahar pudra
  • 2 plicuri zahar bourbon
  • zmeura
  • cateva patratele ciocolata neagra 75 % cacao

Mod de preparare

Portocalele se storc de sucul lor...intr-un vas de marime potrivita acolo unde urmeaza sa asamblam desertul.

Peste sucul de portocale se adauga imoncello, verificand echilibrul dintre dulceata si alcool...

Fundul vasului se acopera cu un strat de piscoturi...

Intr-un vas separat se pun mascarponele, zaharul pudra, zaharul de bourbon si laptele...

Se mixeaza cateva secunde ca sa se omogenizeze totul...

Deasupra radeti coaja de lamaie, apoi adaugati sucul de la o jumatate de lamaie...amestecati bine...

Crema se repartizeza peste piscoturi...care intre timp au absorbit tot lichidul de pe fundul vasului...

Peste crema se adauga zmeura...iar deasupra se rade din belsug ciocolata neagra!

Dati vasul la frigider...

Fiecare linguritza savurata lasa in urma cate o exclamatie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trifle cu limoncello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini tarte cu crema de pepene galben

Postat de gurita_ta2005

Mini tarte cu crema de pepene galben

Pentru aluat: Intr-un castron se pune untul la temperatura camerei,zaharul,faina si oul.Se amesteca bine pana devine un aluat lipicios si usor elastic.Se pune intr-o folie alimentara si...

Citeste continuarea

Prajitura cu ness

Postat de comanligia

Prajitura cu ness

Blatul:ouale se bat cu putina sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zahatul si se mixeaza pana devin o crema.Adaugam pe rand untul topit,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 16.04.2013, 08:40
la 16.04.2013, 08:46
Minunata reteta!
la 16.04.2013, 09:38
Foarte mult imi place ce ai pus in compozitie
la 16.04.2013, 09:54
O bunatete!
la 16.04.2013, 11:59
Ce deliciu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking