Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia in Dulciuri
2 Sep 2017 | 4573 vizualizari
Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Reteta preluata de la AlexTeacher cu multumiri :)  https://www.bucataras.ro/retete/pulpe-de-pui-pe-pat-de-sare-1208.html  Nu am avut cardamon si nici ienibahar, asa incat cred ca baclavaua mea n-a avut chiar savoarea preparatului de la care m-am inspirat insa chiar si asa, nu pot sa descriu cat de buna este!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 gr. miez de nuca trecut prin robot
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1/2 boaba de nucsoara proaspat razuita
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 gr. unt gras (82% grasime)
  • o mana de fistic nesarat prajit
  • 500 ml apa plata
  • 650 gr. zahar tos
  • 3 batoane de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 5 linguri apa de trandafiri

Mod de preparare

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara.

Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am lasat sa se racoreasca putin siropul, am adaugat apoi zeama de lamaie si l-am lasat la racit complet.

Cuptorul l-am preincalzit la 180 grade.

Untul l-am pus intr-un castronel , apoi l-am trecut cateva secunde prin cuptorul cu microunde sa devina lichid.

Am uns tava cu 1 lingura ulei de floarea soarelui, apoi am asezat o foaie in tava si am unso bine cu unt topit.

Am asezat alta foaie, am uns foaia de asemenea cu unt topit, am insistat la margini sa nu se arda in cuptor neavand grasime. 

Am procedat la fel cu alte trei foi (in total cinci), am asezat apoi nuca trecuta prin robot si amestecata cu zaharul pudra, am nivelat nuca in strat uniform, apoi am pulverizat apa de trandafiri iar peste nuca am asezat din nou o foaie de placinta , am presat usor sa uniformizez stratul de nuca,am uns bine foaia cu unt topit si la fel am procedat cu restul foilor.

Am portionat baclavaua, am fat tava la cuptor pentru 35 minute, pana a capatat suprafata aurie.

Am scos tava din cuptor si am turnat siropul rece peste prajitura fierbinte.

Am decorat cu fistic taiat grosier si am lasat sa se absoarba siropul in baclava, mai bine de jumatate de ora, apoi am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava turceasca cu nuca si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Raffaello

Postat de Meea

Prajitura Raffaello

 Intai pregatim crema,deoarece trebuie sa o lasam la congelator 2 ore. Asadar,punem pe foc mic ciocolata alba si frisca lichida,amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste...

Citeste continuarea

Tort nins cu cocos si crema de visine

Postat de gurita_ta2005

Tort nins cu cocos si crema de visine

Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva. Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2017, 18:46
buna buna
la 02.09.2017, 20:11
super
la 02.09.2017, 21:17
la 02.09.2017, 21:39
cam buna fisticoasa...
la 02.09.2017, 21:50
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking