Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia in Dulciuri
2 Sep 2017 | 4577 vizualizari
Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Reteta preluata de la AlexTeacher cu multumiri :)  https://www.bucataras.ro/retete/pulpe-de-pui-pe-pat-de-sare-1208.html  Nu am avut cardamon si nici ienibahar, asa incat cred ca baclavaua mea n-a avut chiar savoarea preparatului de la care m-am inspirat insa chiar si asa, nu pot sa descriu cat de buna este!

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 gr. miez de nuca trecut prin robot
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1/2 boaba de nucsoara proaspat razuita
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 200 gr. unt gras (82% grasime)
  • o mana de fistic nesarat prajit
  • 500 ml apa plata
  • 650 gr. zahar tos
  • 3 batoane de scortisoara
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 5 linguri apa de trandafiri

Mod de preparare

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara.

Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am lasat sa se racoreasca putin siropul, am adaugat apoi zeama de lamaie si l-am lasat la racit complet.

Cuptorul l-am preincalzit la 180 grade.

Untul l-am pus intr-un castronel , apoi l-am trecut cateva secunde prin cuptorul cu microunde sa devina lichid.

Am uns tava cu 1 lingura ulei de floarea soarelui, apoi am asezat o foaie in tava si am unso bine cu unt topit.

Am asezat alta foaie, am uns foaia de asemenea cu unt topit, am insistat la margini sa nu se arda in cuptor neavand grasime. 

Am procedat la fel cu alte trei foi (in total cinci), am asezat apoi nuca trecuta prin robot si amestecata cu zaharul pudra, am nivelat nuca in strat uniform, apoi am pulverizat apa de trandafiri iar peste nuca am asezat din nou o foaie de placinta , am presat usor sa uniformizez stratul de nuca,am uns bine foaia cu unt topit si la fel am procedat cu restul foilor.

Am portionat baclavaua, am fat tava la cuptor pentru 35 minute, pana a capatat suprafata aurie.

Am scos tava din cuptor si am turnat siropul rece peste prajitura fierbinte.

Am decorat cu fistic taiat grosier si am lasat sa se absoarba siropul in baclava, mai bine de jumatate de ora, apoi am servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava turceasca cu nuca si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Savarine a la Madi

Postat de panacris

Savarine a la Madi

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

Postat de Dya

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza impreuna cu ouale, praful de sare, zaharul (pudra), esentele, sucul si coaja de lamaie, omogenizam si adaugam faina cernuta impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.09.2017, 18:46
buna buna
la 02.09.2017, 20:11
super
la 02.09.2017, 21:17
la 02.09.2017, 21:39
cam buna fisticoasa...
la 02.09.2017, 21:50
Foarte buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking