Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Postat de gaby_d in Dulciuri
17 Iun 2017 | 8764 vizualizari
Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura!

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 15 foi de placinta

Crema

  • 1,200 kg lapte
  • pastaie de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
  • 100 g gris
  • 100 g faina alba
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Prepararea e mai mult decat simpla.

Am inceput cu crema.

Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.

Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.

Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat, apoi am lasat la racit.

Intre timp, am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit (cele 150 g).

Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.

Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.

Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa.

Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade C, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce Bougatsa s-a rumenit frumos.

Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

Postat de licurici_lra

Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp, fructele se lasa cu...

Citeste continuarea

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Postat de Bucataras

Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată

Iata cum se prepara Felii de cozonac cu sos de caramel sărat și înghețată: Rumeniți ușor fulgii de migdale, apoi puneți-i deoparte.   Pregătirea Sosului de Caramel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.06.2017, 08:19
O bunatate!
la 17.06.2017, 08:22
buna buna
la 17.06.2017, 08:26
Hmmm , aduc
la 17.06.2017, 08:32
buuuun!
la 17.06.2017, 08:32
ihiii, merge )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking