Ingrediente
- 150 g unt
- 15 foi de placinta
Crema
- 1,200 kg lapte
- pastaie de vanilie/esenta de vanilie/zahar vanilat
- coaja rasa de portocala sau lamaie
- 100 g gris
- 100 g faina alba
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
Mod de preparare
Prepararea e mai mult decat simpla.
Am inceput cu crema.
Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia.
Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele a ajuns la punctul de fierbere. Am amestecat continuu cu un tel, sa evit cocoloasele. Am fiert pana ce amestecul a devenit ca o budinca.
Am amestecat galbenusurile si zaharul si le-am adaugat in crema. Am omogenizat, apoi am lasat la racit.
Intre timp, am pregatit cate 5 foi de placinta pe care le-am suprapus, nu inainte de a unge pe fiecare cu unt topit si racit (cele 150 g).
Am impartit crema in trei parti egale. Am pus 1/3 peste cele 5 foi si-am impaturit bine.
Am invartit placinta obtinuta si-am mutat-o in tava in care am pus hartie pentru copt, apoi am pensulat-o bine cu unt.
Am procedat la fel cu celelalte foi si crema ramasa.
Am bagat tava la cuptor, pe treapta 3, la 190 grade C, programul cu ventilatie, si-am copt pana ce Bougatsa s-a rumenit frumos.
Am pudrat cu zahar pudra vanilinat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|