Desert chec cu faina integrala si drojdie

Postat de Nadyne in Retete diabetici
20 Mar 2017 | 11745 vizualizari
Desert chec cu faina integrala si drojdie

 Un dulce clasic, potrivit langa cafea sau pentru pachetelul de la scoala sau serviciu... Am ales drojdia in locul prafului de copt, pentru a limita aportul de sare, iar faina integrala si indulcitorul pentru a obtine un chec cu indice glicemic mai mic. Rezultatul: foarte gustos.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6-7 linguri indulcitor pulbere de stevie
  • 240 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri ulei masline sau floarea soarelui
  • coaja de lamaie rasa
  • extract sau esenta de vanilie
  • cacao
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 banana, optional

Mod de preparare

   Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa deoparte. Separam ouale, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi cu aromele.

   Mixam albusurile cu indulcitorul, pana devin o spuma tare, lucioasa. Adaugam galbenusurile, treptat si cu ajutorul unei spatule, le incorporam.

      Punem si faina si amestecam cu miscari largi, usoare, pana nu mai sunt cocoloase. 

      Acum adaugam si banana pasata bine cu furculita.

      Pregatim tavile. Le tapetam cu hartie de copt sau nu, daca folosim de silicon, incalzim cuptorul la 180 grade C.

      Oprim putin aluat intr-un bol, pe care-l amestecam cu cacao, iar restul il turnam in mod egal, in tavile pregatite deja.

      Deasupra checurilor punem si aluatul cu cacao si, cu ajutorul unei furculite, ne jucam putin cu miscari circulare.

     Introducem tavile in cuptorul preincalzit, pentru 40 minute sau pana cand checurile trec testul scobitorii.

       Le lasam sa se raceasca si portionam pentru servire.

       Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu faina integrala si drojdie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar

Untura o mixati cu oul si indulcitorul. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, o lasati sa se racoreasca. O incorporati in compozitia cu untura. Adaugati o parte din faina, praful de copt, sarea,...

Citeste continuarea

Limonada cu capsuni si Green Sugar

Postat de Sim0naWorld

Limonada cu capsuni si Green Sugar

Capsunile le-am curatat de codite, le-am spalat bine si le-am pus intr-un vas ingust si inalt. Cu ajutorul blanderului vertical am pasat capsunile. Lamaile le-am stros de zeama. Sucul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2017, 13:16
la 20.03.2017, 13:22
ce chec bun
la 20.03.2017, 13:27
Ce bună ar fi o felie la cafea!
la 20.03.2017, 13:31
la 20.03.2017, 14:01

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking