Ingrediente
- 3 ouă;
- un praf de sare;
- 1 pahar şi jumătate cu făină
- 1 pahar cu zahăr;
- ½ pahar cu lapte;
- 1/3 pahar cu ulei;
- esență de vanilie;
- 2 linguri cacao;
- un plic praf de copt.
Mod de preparare
Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă.
Făina se cerne împreună cu praful de copt. Se omogenizează uşor, cu mişcări de jos în sus. Se adaugă un praf de sare, praful de copt şi esenţa de vanilie.
Într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt se toarnă trei sferturi din aluat. Aluatul rămas se amestecă cu cacao. După omogenizare, aluatul cu cacao se toarnă deasupra compoziţiei din tavă.
Checul se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|