Desert ciocolata turmentata Orient Expres

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Noi 2017 | 3088 vizualizari
Desert ciocolata turmentata Orient Expres

N-are sens sa va puneti intrebari inutile  gen '' ce e denumirea asta sau de ce asa "' sunt preparatele mele si le dau ce nume vreau eu in functie de inspiratia de moment.....asadar si prin urmare nu va puneri intrebari inutile, riscati sa faceti riduri inainte de vreme.....:))))

Ingrediente

  • 1 kg de lapte praf, de preferat unul de calitate ( al meu nu a fost asa, dar calul de dar nu se cauta la dinti)
  • nuci prajite si taiate grosier cat va lasa sufletul
  • 1/2 de rodie ca statea ratacita prin frigider, se simtea singura
  • visine din visinata, sa fie sa se simta
  • 200 g biscuiti populari macinati
  • 54 de biscuiti populari ( atat mi-au fost necesari la tava pe care am folosit-o)
  • 250 g margarina rama
  • 200 ml apa
  • 50 ml visinata productie proprie
  • 100 g cacao
  • 100 g ciocolata neagra
  • 250 g zahar

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.

Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta bucatele, am pus pe foc sa dea in 3-4 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat margarina, am amestecat bine pana s-a topit margarina. Stiind ca laptele praf nu este asa gras, am macinat si niste biscuiti si bine am facut ca era cam moale compozitia si riscam s a nu se intareasca bine. Logic ca exista si varianta mancat cu lingurita, dar nu era cazul acum.... Deci dupa ce am pregatit siropul-crema, pentru ca era un pic mai gros, l-am turnat peste laptele praf am omogenizat si am mai adaugat cca. 200 g biscuiti macinati.

Intr-o tava 36/26 cm, am pus folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti, am turnat compozitia de ciocolata si am nivelat, deasupra am pus restul de biscuiti, am infasurat bine cu folie, am asezat un fund deasupra tavii si am pus o greutate, am lasat pana a doua zi cand am portionat  ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata turmentata Orient Expres" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Panna cotta cu cirese

Postat de gurita_ta2005

Panna cotta cu cirese

Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros. Se...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa

Postat de gaby_d

Desert ciocolata de casa

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2017, 14:34
la 23.11.2017, 14:47
buna buna
la 23.11.2017, 15:05
Dacă-i ciocolată, e bună (deși-i amară)! Sper să nu ne turmentăm și noi...
la 23.11.2017, 15:29
Buna, buna!
la 23.11.2017, 15:49
Ce buna trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking