Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100

Postat de deyutzky in Prajituri
7 Apr 2013 | 87331 vizualizari
Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100

Ingrediente

  • cca 300 gr biscuiti simpli
  • 2 plicuri praf de budinca de ciocolata
  • 750 ml lapte Joya cu ciocolata
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingura zahar tos
  • 2 lingurite esenta de rom
  • ciocolata amaruie rasa pt decor

Mod de preparare

Preparam crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.

Punem laptele pe foc (Eu am pus 750 ml de lapte pt a iesi crema mai groasa) amestecam intr-un bol separat continutul plicurilor cu zaharul vanilat, zaharul tos si cateva linguri de lapte si amestecam bine.

Cand laptele incepe sa fiarba punem esenta de rom apoi turnam treptat compozitia obtinuta mai sus si amestecam incontinuu cu o spatula de lemn pana incepe sa se ingroase.

Inchidem focul si lasam putin la racit.

Intre timp ne apucam de asamblat prajitura.

Invelim o tava de sticla(sau de oricare aveti) cu folie alimentara.

Punem un strat de biscuiti in tava, imbracam si peretii tavei cu biscuiti, turnam un strat de crema, mai adaugam un strat de biscuiti, iar un strat de crema si terminam cu un strat de biscuiti.

Lasam tava deoparte pana crema se raceste complet, apoi dam tava la frigider pt cateva ore bune, sau pana dimineata pt a se inmuia bine biscuitii.

Rasturnam prajitura pe un platou, o imbracam cu ciocolata rasa , o portionam si o servim!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu biscuiti si crema de ciocolata - reteta cu nr. 100" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

Postat de merisor67

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

Pentru aluat , se amesteca zaharul cu uleiul pana la diluarea zaharului, apoi se adauga apa minerala si imediat bicarbonatul si praful de copt, pentru a se desface in aciditatea apei. Se...

Citeste continuarea

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Postat de rocsi_1612

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2013, 19:27
La cat mai multe retete!
la 07.04.2013, 19:28
Bravooo!!! Felicitari! La cat mai multe retete delicioase!!!
la 07.04.2013, 19:28
Multumesc motan
la 07.04.2013, 19:29
la 07.04.2013, 19:29
zamfira multumesc

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking