Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri faina,
- 4 linguri cacao,
- 100 g zahar ,
- praf de copt
- 2 linguri ulei.
- Blat 2 :
- Biscuiti simpli.(500 gr)
- Crema 1 :
- Frisca. 250 ml.
- 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)
- Crema 2:
- Frisca. 250 ml.
- 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita .
- Sirop :
- 4 lingurite de dulceata se dizolva in apa (200 ml) cu zahar (80/100 gr) si se fierb cateva minute pe foc se poate adauga si esenta de vanilie.
- Ciocolata neagra pentru decor.
Mod de preparare
Blatul se prepara in felul urmator: se bat ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, se adauga faina, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Se tapeteaza o tava sau cu hartie de copt se da la cuptor pt. 20 de minute la 180° (depinde de cuptor).
Crema 1: Frisca batuta amestecata cu 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)
Crema 2 : Frisca batuta amestecata cu 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita pe baie de aburi (racita astfel se leaga bine cu frisca si devine cremoasa).
Se prepara blatul dupa care se lasa la racit. Se aseaza pe un platou/o farfurie, se insiropeaza bine. Se pune primul strat de crema 1. Apoi se pun biscuitii inmuiati in sirop. Se pune a doua crema (crema 2).
Se decoreaza cu ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu lapte (2-3 linguri). Se da la rece pentru cateva ore.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Giulia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|