Prajitura Giulia

Postat de Adele in Prajituri
21 Mar 2014 | 9041 vizualizari
Prajitura Giulia

O prajitura simpla dar foarte buna. Sper sa fie pe gustul vostru. :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 100 g zahar ,
  • praf de copt
  • 2 linguri ulei.
  • Blat 2 :
  • Biscuiti simpli.(500 gr)
  • Crema 1 :
  • Frisca. 250 ml.
  • 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)
  • Crema 2:
  • Frisca. 250 ml.
  • 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita .
  • Sirop :
  • 4 lingurite de dulceata se dizolva in apa (200 ml) cu zahar (80/100 gr) si se fierb cateva minute pe foc se poate adauga si esenta de vanilie.
  • Ciocolata neagra pentru decor.

Mod de preparare

Blatul se prepara in felul urmator: se bat ouale cu zaharul pana isi schimba culoarea, se adauga faina, praful de copt si cacaoa si se amesteca bine. La sfarsit se adauga uleiul. Se tapeteaza o tava sau cu hartie de copt se da la cuptor pt. 20 de minute la 180° (depinde de cuptor).

Crema 1: Frisca batuta amestecata cu 100 g dulceata de caise (sau alt gust dupa preferinta)

Crema 2 : Frisca batuta amestecata cu 100 g crema de ciocoloata sau ciocolata topita pe baie  de aburi (racita astfel se leaga bine cu frisca si devine cremoasa).

Se prepara blatul dupa care se lasa la racit. Se aseaza pe un platou/o farfurie, se insiropeaza bine. Se pune primul strat de crema 1. Apoi se pun biscuitii inmuiati in sirop. Se pune a doua crema (crema 2).

Se decoreaza cu ciocolata neagra topita pe baie de aburi cu lapte (2-3 linguri). Se da la rece pentru cateva ore.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Giulia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce si stafide aurii

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu branza dulce si stafide aurii

Pentru a face aluatul, se mixează mai întâi zahărul cu untul moale, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă. Apoi se adaugă făina, treptat, iar după ce a fost toată...

Citeste continuarea

Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)

In primul rand vom macina susanul. Punem susanul intr-un robot de bucatarie si-l mixam pana ce sfaramam boabele de susan. Il punem intr-un bol si peste el punem restul ingredientelor. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2014, 23:55
Buna prajiturica ai adus! Bine ai venit!
la 22.03.2014, 00:28
la 22.03.2014, 07:56
Buna prajiturica!
la 22.03.2014, 08:17
la 22.03.2014, 08:34
Multumesc

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking