Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri de zahar
- 500 ml frisca lichida
- 2 linguri pline cu smantana dulce pentru frisca
- 12 piscoturi
- 10 g gelatina
- cca 300 g gem de caise ( productie proprie)
- Pentru inmuiat piscoturile
- nectar de piersici ( productie proprie)
- Decor
- ciocolata topita
- zmeura proaspat culeasa din gradina
- coacaze rosii proaspat culeasa din gradina
Mod de preparare
Se prepara rapid, mai mult sta la frigider. E asa bine cand ai la indemana fructe culese direct din gradina dupa ce ai avut grija de ele toata primavara....gata cu vorba sa trecem la scris.....
Ouale cu zaharul se bat pe baie de aburi pana incep sa-si dubleze volumul. Gelatina o hidratam cu apa rece, apoi o adaugam in crema de oua si omogenizam. Adaugam si gemul de caise. Separat mixam bine frisca lichida cu smantana dulce pana obtinem o frisca ferma, apoi adaugam crema de oua.
Asamblare : Am folosit o forma de aluminiu pe care am imbracat-o in folie alimentara, am pus compozitia obtinuta in forma, deasupra am asezat piscoturile pe care le-am inmuiat in nectar de piersici. Am dat forma la frigider cca 3-4 ore, apoi am scos-o din frigider si am rasturnat-o pe un platou. Am topit ciocolata si am turnat peste prajitura, am decorat cu zmeura si coacaze rosii. Gata si desertul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|