Ingrediente
- 700 g cartofi albi fainosi
- 150 g faina
- 2 oua medii
- 50 g gris
- 1 varf cutit sare
- 180 g pesmet (pentru tavalit)
- 70 -75 g zahar (pentru tavalit)
- 40 g unt (pentru pesmet)
- 6 prune
- 2-3 linguri zahar (pentru prune)
Mod de preparare
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Spalam prunele, le taiem in doua si presaram 2-3 linguri de zahar tos. Topim 40 g de unt, apoi adaugam pesmetul si il rumenim bine. Adaugam 75 g zahar. Amestecam totul foarte bine si lasam sa se raceasca. Cartofii fierti ii curatam de coaja si ii presam sau ii dam pe razatoarea mica. Pasta de cartofi o asam un pic sa se raceasca (maxim 4-5 minute). Adaugam ouale, sarea, faina, grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios si omogen.
Punem apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugam 1 lingura de ulei.
Cu mana umeda rupem putin cate putin din aluat pe care il aplatizam, punem in centrul fiecaruia o jumatate de pruna, inchidem si dam o forma rotunda de galusca.
Punem 3-4 galuste in apa si le fierbem pana cand se ridica una cate una la suprafata. Le scoatem cu o lingura cu gauri (scurgem bine apa de pe ele) si le punem in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu prune si gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|