Gomboti cu prune ca la Mama

Postat de panacris in Dulciuri
23 Aug 2012 | 6156 vizualizari
Gomboti cu prune ca la Mama

Daca tot am umblat la cutia cu amintiri, mi-am adus aminte si de gombotii cu prune, adica galustele cu prune facute de mama. Foarte rar imi ies asa de bune la ca la mama acasa. M-am straduit azi si va garantez ca au iesit foarte delicioase!

Ingrediente

  • cartofi albi de Covasna 2000 g.,
  • oua 2 bucati,
  • faina 50 g.,
  • gris 50 g.,
  • sare ioadata,
  • zahar tos,
  • pesmet auriu,
  • ulei de floarea soarelui,
  • zahar vanilinat 3 plicuri,
  • prune brumarii.

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu putina sare, neacoprit la foc mediu cca. 30 de minute. Dupa ce s/au fiert cartofii se scot din apa, se curata de coaja si se preseaza cu presa speciala de cartofi. Apoi se adauga ouale, faina si grisul, farmantanadu-se pana se obtine un aluat omogen si molcut, daca e nevoie mai puneti putina faina sau gris. Peste prunele curatate, se presara zahar vanilinat si praf de scortisoara, dupa gustul fiecaruia. Din piureul obtinut se formeaza galuste, in mijlocul careia se pune cate o jumatate de pruna. Se pun la fiert intr/un vas cu apa clocotita, se fierb pana cand se ridica la suprafata. Intre timp se prajeste pesmetul usor in ulei, impreuna cu zaharul vanilinat. Galustele se rostogolesc fierbinti, rapid prin pesmetul aurit si se scot pe un platou. Se servesc ca atare, cu smantana sau dulceata dupa gustul fiecaruia. Sunt la fel de bune reci sau calde. Pofat buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune ca la Mama" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pariziene cu piersici

Postat de timea

Pariziene cu piersici

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din...

Citeste continuarea

Biscuiti cu miere

Postat de gurita_ta2005

Biscuiti cu miere

Intr-un castron inalt punem zaharul si untul la temperatura camerei taiat cuburi si il mixam bine cu mixerul. Adaugam oul,esenta de vanilie si mierea si continuam sa mixam pana devine o pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2012, 19:07
Le ador! ti-au iesit super perfect!
la 23.08.2012, 19:08
Ruxy
la 23.08.2012, 19:13
Galuste minunate (szilvas gomboc), nu de mult am facut si eu, iar mi-ai facut pofta. Ai facut galuste super bune!
la 23.08.2012, 19:15
FELICTARI PT ACEASTA MINUNATIE
la 23.08.2012, 19:17
Multumesc Bucatarasi, doar ca cu hlizeala de pe site, am ars un pic pesmetul, dar se pare ca face bine la stomac

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking