Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
7 Mai 2017 | 4571 vizualizari
Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.

Ingrediente

  • 3 oua medii
  • 75 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.

Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.

Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.

Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.

Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.

Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.

Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.

Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.

Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.

Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele in forma de rozete si stelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Clatite cu dulceata

Postat de Oana

Clatite cu dulceata

Se bat ouale cu zaharul vanilat si cu un praf de sare, cu ajutorul unui tel. Se incorporeaza uleiul si apoi cate putin din laptele sau apa minerala. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri

Postat de licurici_lra

Tarta cu struguri

1.             Pentru blat, se separa ouale. 2.             Galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2017, 15:20
Sunt minunate!
la 07.05.2017, 15:50
Ce frumoase sunt!
la 07.05.2017, 15:57
mi-ai amintit de formele comandate din camara de cel putin 4 ani,ce zaceau in asteparea unei retete ce trebuie testata Nu le-am folosit niciodata,chiar mi-am propus sa le caut in timp de admiram pozele retetei tale... Multumesc, reteta ta e deja la favorite!
la 07.05.2017, 15:58
Arata grozav de bine!
la 07.05.2017, 16:04
Frumoase si delicioase

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking