Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
7 Mai 2017 | 4585 vizualizari
Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub forma de rozete si stelute, foarte gustoase, aromate cu vanilie.

Ingrediente

  • 3 oua medii
  • 75 g zahar
  • 250 g iaurt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • ulei pentru prajit
  • zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecam ouale, mai intai cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana se spumeaza.

Adaugam iaurtul in care dizolvam praful de copt, esenta, apoi incorporam faina si omogenizam compozitia.

Compozitia trebuie sa aiba o consistenta mai groasa decat cea de clatite.

Lasam compozitia sa se odihneasca aproximativ 10 minute, apoi, intr-un vas cu diametru mai mic, punem uleiul la incins.

Nivelul de ulei trebuie sa fie mai inalt, pentru a scufunda gogoselele in el.

Infiletam rozeta pe suport si o introducem pentru cateva secunde in uleiul incins, apoi in aluat, dar urmarim ca aluatul sa nu depaseasca marginile acesteia si o scufundam din nou in ulei incins.

Aluatul va aluneca liber de pe rozeta si se va rumeni in uleiul incins, apoi cu o spatulă întoarcem rozeta pe partea cealalta.

Dupa ce se rumeneste pe ambele parti o scoatem pe un prosop de hartie absorbant.

Procedam la fel, schimband formele de gogosele, pana epuizam compozitia.

Presaram zahar pudra peste gogosele si le servim fie calde fie reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosele in forma de rozete si stelute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Mai intai, am pus pe baie de aburi, ciocolata si frisca lichida, pana ce s-a topit ciocolata, atentie nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se incalzeasca, cat se topeste ciocolata. Apoi am pus la...

Citeste continuarea

Briose cu banane si dragoste

Postat de gurita_ta2005

Briose cu banane si dragoste

Zaharul se pune intr-un bol inalt, punem ouale mixam bine, adaugam untul taiat si moale, faina si mixam pana se omogenizeaza. Sana se amesteca cu colorantul rosu, iar bicarbonatul se stinge cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2017, 15:20
Sunt minunate!
la 07.05.2017, 15:50
Ce frumoase sunt!
la 07.05.2017, 15:57
mi-ai amintit de formele comandate din camara de cel putin 4 ani,ce zaceau in asteparea unei retete ce trebuie testata Nu le-am folosit niciodata,chiar mi-am propus sa le caut in timp de admiram pozele retetei tale... Multumesc, reteta ta e deja la favorite!
la 07.05.2017, 15:58
Arata grozav de bine!
la 07.05.2017, 16:04
Frumoase si delicioase

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking