Ingrediente
- 400 grame aluat foietaj (1/2 pachet)
- 1/2 borcan de gem
- 1 ou, pentru uns
- făină albă pentru întins foaia
Mod de preparare
Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze.
Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă de triunghiuri.
Se pune gem la baza triunghiurilor, se rulează croissantele lejer spre vârf, fără a le strânge și se depun în tava în care în prealabil s-a pus hârtie de copt, puțin distanțate, ca să nu se lipească atunci când vor crește în cuptor.
Se ung croissantele cu un ou bătut și se dă tava în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare.
Când croissantele au crescut și s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi, calde. Croissantele cu gem sunt foarte bune și după ce s-au răcit și mai pot fi reîncălzite, în cuptorul cu microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini croissante cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|