Desert mini croissante cu gem

Postat de RODIMUR in Dulciuri
26 Apr 2020 | 2292 vizualizari
Desert mini croissante cu gem

Un desert foarte bun, preparat ușor și rapid, din aluat fraged (chiar din comerț, dacă nu aveți rețineri în această privință) și gem. Eu prepar în casă dulciurile, nu prea cumpăr din comerț decât foile pentru plăcintă și aluatul fraged, care nu m-au dezamăgit niciodată.  Economice și rapid de făcut (casa s-a umplut imediat de mirosul îmbietor de patiserie) corissantele acestea sunt un deliciu la micul dejun, lângă o cană cu lapte, ceai, sau cafea, dar și la desert, la prânz, sau seara. Din ingredientele de mai jos am făcut 12 croissante, cam câte 3/porție. Cine dorește să facă mai multe, va folosi un pachet întreg de aluat de foietaj și tot gemul din borcan.

Ingrediente

  • 400 grame aluat foietaj (1/2 pachet)
  • 1/2 borcan de gem
  • 1 ou, pentru uns
  • făină albă pentru întins foaia

Mod de preparare

Aluatul se scoate din congelator cu o oră înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se presară făină pe planșetă, se desface cu grijă foaia de aluat, și se mai întinde puțin, ca să se mai subțieze.

Se porționează aluatul cu un cuțit ascuțit,sub formă de triunghiuri.

Se pune gem la baza triunghiurilor, se rulează croissantele lejer spre vârf, fără a le strânge și se depun în tava în care în prealabil s-a pus hârtie de copt, puțin distanțate, ca să nu se lipească atunci când vor crește în cuptor.

Se ung croissantele cu un ou bătut și se dă tava în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare.

Când croissantele au crescut și s-au rumenit frumos, se scoate tava din cuptor și se pot servi, calde. Croissantele cu gem sunt foarte bune și după ce s-au răcit și mai pot fi reîncălzite, în cuptorul cu microunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini croissante cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cosulete umplute

Postat de caroline

Cosulete umplute

Capsunile le spalam si le stergem cu un servet de hartie.  Ciocolata o rupem bucati si o topim la foc mic impreuna cu laptele,amestecand continuu , dupa care o lasam sa se raceasca putin...

Citeste continuarea

Pancakes cu banane

Postat de robert_badica

Pancakes cu banane

Decojesti banana, o rupi in bucati, si o transformi intr-un piure cu ajutorul unei furculite. Peste banana pasata, adaugi faina, si omogenizezi bine. Pui si oul. Amesteci energic. Adaugi esenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 12:31
Delicioase!
la 26.04.2020, 12:46
Daaa, Andreea, foarte bune... Mulțumesc frumos, pentru apreciere!
la 26.04.2020, 12:48
Si noua ne plac tare mult!
la 26.04.2020, 12:51
Mirela, cred că este ceva cam pe gustul tuturor, atât sunt de îmbietoare.. Mulțumesc frumos pentru atenție!
la 26.04.2020, 13:07
Ce bune, mai ales lângă cafeaua de dimineață!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking