Ingrediente
- Ingrediente (aprox. 10 buc.):
- 200 ml apă
- 70 ml ulei
- sare
- 100 g făină
- 3 ouă
- Ingrediente cremă:
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 3 linguri amidon de porumb
- 300 ml lapte
- esență de vanilie
- ciocolată (pentru glazurat)
Mod de preparare
Începem prin a pune la fiert apa, uleiul și puțină sare. Când fierbe apa, adăugăm făina, oprim focul și amestecăm energic până când aluatul devine ferm și se desprinde de pe pereții vasului. Lăsăm aluatul la răcit. Punem apoi cele 3 ouă peste aluat și mixăm până când s-au omogenizat bine. Ungem o tavă cu puțin ulei și punem o hârtie de copt peste. Întotdeauna ung sub hârtia de copt, pentru că se întinde mult mai bine. ATENȚIE! Pe hârtia de copt nu punem ulei!
Cu ajutorul unui poș formăm mini eclerele, lăsând spațiul între ele. Mie îmi plac eclerele rotunde, mi se par mai jucăușe, dar dacă tu vrei, poți să le faci în formă de bastonașe. Punem tava în cuptorul preîncălzit și lăsăm să se coacă la foc mare, pentru aprox. 15 minute, FĂRĂ A DESCHIDE UȘA CUPTORULUI! Se vor lăsa dacă ești nerăbdătoare ha.
Când vezi că au crescut frumos, reduci focul și le mai lași la copt pentru aprox. 10 minute.
Pentru cremă vom amesteca ouăle, zahărul și amidonul. Punem laptele,esența de vanilie și punem amestecul pe foc mic. Amestecăm continuu, până când s-a îngroșat ca o budincă. Trebuie să fii cu ochii pe cremă, pentru că se va prinde repede.Lăsăm să se răcească complet, apoi mixăm la viteză maximă până când obținem o cremă fină.Tăiem choux-urile pe jumătate, le umplem cu cremă și apoi le glazurăm cu ciocolată. Lăsăm eclerele la rece pentru câteva ore, apoi le servim fără să stăm pe gânduri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|