Ingrediente
- 350 ml bautura de orez
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- Un praf de sare
- 250 g dulceata de afine
- 150 ml ulei
- 500 g faina alba
- 30 g cacao neagra
- 1 plic praf de copt
- 1 lgt esenta de rom
- o mana de nuca
Mod de preparare
Intr-un bol se pune bautura de orez. Se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca bine pana ce se topeste tot zaharul. Se adauga apoi dulceata, esenta de rom, uleiul iar la final faina, cacaoa si praful de copt. Se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se niveleaza iar deasupra se asaza nucile taiate in bucati mai mici. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa timp de 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit, daca aveti rabdare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu afine si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|