Desert negresa cu urda, mure si piersici

Postat de oanapl in Prajituri
24 Mai 2020 | 3518 vizualizari
Desert negresa cu urda, mure si piersici

Zilele trecute am primit urdă proaspătă și tare bună. Am mâncat cât am mâncat, dar fiind multă, m-am gândit să pregătesc și o prăjitură. A ieșit delicioasă.

Ingrediente

  • Compozitia maro:
  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 400 g făină
  • 30 g cacao
  • 3/4 plic praf de copt
  • Compozitia de branza:
  • 500 g urdă
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 linguri făină
  • esență de vanilie
  • mure
  • piersici din compot

Mod de preparare

Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se adaugă făina cernută cu cacaua și trei sferturi din plicul de praf de copt și se amestecă ușor cu o lingură de lemn. 
Pentru compoziția de brânză se mixează urda, ouăle, esența de vanilie și zaharul măcinat (cu ajutorul unui mixer vertical) până când se obține o cremă fină. Se adaugă apoi făina și se omogenizează.
Într-o tavă (25x35cm) tapetată cu hârtie de copt se toarnă aluatul (se păstrează câteva linguri de aluat), apoi compoziția de brânză și se amestecă ușor cu o furculiță, pentru aspectul marmorat. 
Se distribuie fructele și se adaugă aluatul rămas și se amestecă ușor cu crema de brânză și se introduce tava în cuptorul încins la 180 de grade C și se lasă pentru 35-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu urda, mure si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert chec tigrat cu cacao

Postat de eumimi

Desert chec tigrat cu cacao

Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu zaharul, iar galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca pentru maioneza). Adaugam galbenusurile peste albusuri si...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Postat de Oana

Salam de biscuiţi, reţetă rapida

Salam de biscuiţi, reţetă rapida Rupe biscuitii marunt, pune apoi deasupra nuca maruntita si rahatul taiat cubulete. Pune intr-o craticioara zaharul, cacaua, laptele si pune pe foc pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2020, 16:40
Ce bine arata!
la 24.05.2020, 16:49
Mulțumesc Licurici!
la 24.05.2020, 16:49
la 24.05.2020, 16:54
Motanel !
la 24.05.2020, 17:02
Ce bine arata si sigur e delicioasa!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking