Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Postat de Constelatialeu in Prajituri
3 Mai 2020 | 4490 vizualizari
Desert Pavlova (dansand in ploaie)

Pai nu era sa danseze doar Gene Kelly singur in ploaie, ca tot ploua torential de ore bune. Asa ca m-am gandit sa fac o Pavlova cu o crema fiarta care sa aiba si ciocolata in ea si sa abunde zmeura si sa ma joc facand fotografii, aproape in ploaie.....

Ingrediente

  • Bezea:
  • 200 g albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mai fina
  • 1 lingura otet
  • 20 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 2 oua mai mici
  • 2 linguri cu zahar, nu foarte pline
  • 300 ml lapte
  • 20 g amidon alimentar
  • 60 g ciocolata alba Callebaut
  • 300 g zmeura

Mod de preparare

Bezea : Mixam albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare, pana obtinem o spuma tare, amestecam zaharul cu amidonul si adaugam cate o lingura peste spuma de albusuri, continuam sa mixam dupa fiecare lingura de zahar adaugata, cca 4-5 min pana terminam de mixat tot zaharul. La final adaugam si lingura de otet si mai mixam 4-5 min. Tava cuptorului o tapetam cu hartie de copt si asezam bezeaua in mijloc si formam fusta Pavlovei. Cuptorul il incingem bine la 180 g ( cuptor cu gaze) si apoi reducem temperatura la minim, bagam tava in cuptor si lasam intredeschis cuptorul, dar nu foarte larg( eu am pus o lingura de lemn sa tina intredeschis cuptorul) si am lasat aproximativ 2 ore, pana am obtinut o bezea frumos coapta, crocanta la exterior si moale la interior.

Crema : Intr-o craticioara de inox punem cele 2 oua, adaugam zaharul si amidonul, omogenizam si apoi diluam cu lapte, asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu, cand incepe sa se ingroase adaugam si ciocolata si continuam sa amestecam pana ce ciocolata se topeste si crema este ingrosata, se lasa la racit. 

 Asamblare : Asezam bezeaua pe un platou, spargem un pic mijlocul, punem crema si ornam cu zmeura.

  Si apoi direct la sedinta foto, sa dansam in ploaie cu Pavlova si Gene Kelly

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Pavlova (dansand in ploaie)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Eu am pregatit prima data crema: Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte rece si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de rhapsody

Prajitura cu mere

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (180 g)  in doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2020, 19:15
Frumoasa
la 03.05.2020, 19:20
ce fain arata
la 03.05.2020, 19:21
Iar pavlova? ) Super faina ti-a iesit!
la 03.05.2020, 19:57
Wow! Prea frumoasa fusta Pavlovei ,dar foarte buna!
la 03.05.2020, 20:19
Pffff, zic și aici, m-ai omorâttt! Minunatăăăăă!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking