Ingrediente
- 8 pere mai tari
- 300 g zahar dark brun- Dark Brown Sarkara ( din asta am avut eu )
- 1 pliculet esenta vanilie bourbon finnesse Dr. Oetker
- Vin rosu- am avut de doua feluri
- 325 ml Rose demidulce
- 750 ml Pinot Noir demisec
- Frisca
- 200 ml smantana pentru frisca+ 2 pliculete zahar vanilat
- Inghetata de vanilie
- Pentru grisine crocante
- 275 g aluat foitaj de la Lidl
- zahar brun
Mod de preparare
Mai intai am pregatit perele, pentru ca dureaza mai mult. Le-am curatat de coaja ( de preferat sa fie curatate cu un pilar, sa ramana un aspect frumos), apoi am taiat fundul perei pe drept sa poata sa stea frumos pe farfurie. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul brun-negru, am adaugat esenta de vanilie si vinul, am amestecat sa se topeasca zaharul, am asezat perele( sa fie acoperite de vin) apoi am pus la fiert, se fierb cca 40 min, para sa fie de consistenta perei din compot.Cat au fiert perele am pregatit grisinele. Dupa cca 40 min am scos perele din vin , am lasat vinul sa fiarba pana am obtinut consistenta unui sirop.
Grisine crocante : Am intins aluatul foitaj dupa ce l-am lasat sa se dezghete peste noapte, am presarat zahar brun, am presat un pic sa intre zaharul in aluat, apoi am decupat grisine, le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am incins cuptorul la 180 grade si am bagat tava in cuptor, le-am lasat sa se rumeneasca frumos apoi le-am scos din tava si le-am lasat la racit.
Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu 2 pliculete de zahar vanilat, am mixat pana am obtinut o frisca nu foarte tare, am lasat la frigider frisca pana am asamblat farfuria.
Asamblare : Am asezat pe farfurie para, am turnat sosul de vin, apoi am pus inghetata, frisca si grisine si cam asta a fost povestea perei fierte-n vin.Sa aveti pofta, mi-a placut sa le pregatesc. Ps. foarte bun siropul de vin...
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere fierte in vin, cu inghetata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|