Desert pere si mere posate in vin

Postat de panacris in Dulciuri
3 Dec 2019 | 2818 vizualizari
Desert pere si mere posate in vin

Ingrediente

  • Pere verzi tari cca. 4 bucăți,
  • Mere verzi tari cca. 2 bucăți,
  • Vin roșu demisec cca. 750 ml,
  • Portocală 1 bucată medie,
  • Zahăr brun cca. 200 g sau Edulocorem 1:1 200g,
  • Mirodenii pentru vin fiert de la Fuchs 1 plic,
  • Amidon din porumb 2 linguri.
  • Pentru topping:
  • Fistic mărunțit
  • Opțional:
  • Înghețată de vanilie sau banana.

Mod de preparare

Într-un vas încăpător, în cazul meu vas Zepter, se pune vinul, zahărul/îndulcitorul, mirodeniile pentru vin fiert, portocala, spălată și tăiată în două la fiert la foc mediu ptr cca. 15 minute până ce clocotește.

Perele și merele se curăță de coajă, dar se lasă intacte codițele și casa semințelor.

În cazul vasului Zepter, se lasă la fiert acoperit, până ce indicatorul termocontrolului, ajunge la limita zonei verzi, apoi se oprește focul, se pun perele și merele, curățate, se pune capacul și se lasă la gătit, fărăr foc, până ce indicatorul de pe termocontrol, revine în zona de siguranță, maro.

Într-un vas normal, se adaugă fructele curățate, și se lasă la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 35 de minute, până ce se gătesc spre mediu, nici moale, nici tare! :D

Se scot fructele din vinul aromatizat, și se lasă la răcorit.

Vinul se lasă la fiert la foc mic până ce se reduce consistent. Apoi se strecoară în alt vas și se adaugă amidonul, se amestecă energic, pânăă ce se omogenizează și se obbține un sos catifelat.

 

Perele și merele se servesc, într-o farfurie adâncă, de supă, :D, împreună cu sosul călduț, presărate cu fistic măcinat și optional, cupă de înghețată de vanilie/banane! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pere si mere posate in vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Postat de panacris

BRIOȘE CU CIOCOLATĂ ȘI TOPPING DE LĂMÂIE

Se amestecă energic margarina topită cu zahărul, sarea și ouăle, până se topește zahărul. Ciocolata se rupe bucățele și se topește într-un vas special sau pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Desert cozonac cu nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert cozonac cu nuca

Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.12.2019, 21:29
Ce desert bun...!
la 03.12.2019, 22:20
la 03.12.2019, 22:21
la 03.12.2019, 22:41
Ti-ai facut poseta din pere ?
la 03.12.2019, 23:24
Ti-am mai zis eu ca m-as descurca la tine la masa )

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking