Ingrediente
- 46 piscoturi cu cacao d ela Boromir
- 6 galbenusuri
- 2 linguri de zahar
- 200 g ciocolata alba
- 500 g mascarpone
- 4 foi gelatina
- 600 ml frisca lichida Hulalla
- 300 g zmeura congelata
- Decor
- zmeura
- drajeuri de ciocolata
- Pt inmuiat piscoturi
- 2 linguri ness
- 2 linguri lichior cafea
- 300 ml apa
Mod de preparare
Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Apoi am pus in bolul robotului mascarponele si frisca. Galbenusurile cu zaharul le-am pus intr-un castron de inox si am pus castronul pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste zaharul apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata, tagem de pe foc si adaugam gelatina stoarsa bine. Omogenizam si apoi acest amestec il punem in bolul robotului peste mascarpone si frisca lichida, mixam bine pana obtinem o crema ferma, adaugam si zmeura si continuam sa mixam inca 3-4 min. Amestecam ness-ul cu lichiorul de cafea si apa apoi inmuiem piscoturile, asezam primul strat de piscoturi cate 6 pe rand ori 4 randuri apoi crema, al doilea strat de piscoturi dar le-am asezat invers, adica doua randuri a cate 11 piscoturi, am intins crema, am ornat cu moate de crema, am presarat drajeuri de ciocolata si zmeura.Am dat la rece. Maine vad eu ce a iesit.....:D
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Piscozmeurica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|