Desert prajitura cu caramel si krant de migdale

Postat de Constelatialeu in Prajituri
27 Apr 2018 | 3191 vizualizari
Desert prajitura cu caramel si krant de migdale

Rapid, delicios si usor de facut

Ingrediente

  • 31 piscoturi ( atat mi-au trebuit mie in forma in care am montat prajitura)
  • 2 cutii mascarpone -500 g
  • 1 cutie lapte condensat caramel DeLatte 397 g
  • o mana de afine de cultura
  • Krant de migdale
  • 160 g migdale prajite
  • 200 g zahar caramelizat
  • Pentru insiropat
  • 3-4 lingurite ness
  • apa cca 150 ml (eu am turnat apa in vasul in care am caramelizat zaharul si am folosit apa dupa ce s-a dizolvat zaharul)
  • ornamente din cereale trase-n ciocolata

Mod de preparare

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier.

Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam migdalelle si le acoperim cu caramel, rasturnam pe un fund uns cu ulei si aplatizam, lasam sa se raceasca, apoi maruntim cat de fin dorim. In vasul in care am caramelizat zaharul turnam apa si lasam sa se topeasca, apoi amestecam apa cu ness-ul si inmuiem piscoturile, atentie nu trebuiesc inmuiate foarte rau. Am folosit o forma de sticla rotunda cu diametrul de 28 cm. 

Crema : Intr-un castron am omogenizat mascarponele si caramelul. Apoi am asezat in forma piscoturile inmuiate, atentie nu trebuiesc inmuiate mult, peste ele intindem jumatate din crema apoi ornam cu afine de cultura, asezam al doilea rand de piscoturi inmuiate peste care punem restul de crema. Nivelam si presaram krant de migdale si ornam cu cereale trase-n ciocolata. Se da la rece si de preferinta se mananca a doua zi, daca ai rabdare....

  PS. Krant am facut mai mult, va zic asta sa nu dati cu pietre ca v-am pus sa puneti tot krantul....:))))0

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caramel si krant de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Postat de Oana

Desert ciocolata de casa cu alune de padure

Mai intai prepara crantzul de alune, nu-i greu deloc! Pune 100 gr de zahar intr-o craticioara si cand se topeste si incepe sa se caramelizeze, adauga alunele de padure. Amesteca usor, apoi...

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata

Postat de timea

Desert rulada cu ciocolata

Crema:  Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2018, 17:48
Yammy,caramel si migdale,asta ii de mine ))
la 27.04.2018, 18:46
la 27.04.2018, 19:07
La asa bunatate eu nu lipsesc! Cand il tai, sa imi trimiti o felie de la rece!
la 27.04.2018, 19:40
Buna!
la 27.04.2018, 19:46
Arata super!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking