Ingrediente
Blat:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri ulei
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
Sirop:
- 200 ml apa
- 50 g zahar
- 80 ml Amaretto
Crema:
- 300 g ciocolata cu lapte
- 550 ml frisca lichida
- 10 g gelatina (1 plic)
Glazura:
- 150 g ciocolata cu lapte
- 60 ml frisca lichida
Decor:
- 125 g mascarpone
- 180-200 ml frisca lichida
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
Blat: Am batut albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana a devenit o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. Separat am amestecat faina cu praful de copt si cacaua si le-am cernut in prealabil. Am adaugat lingura cu lingura din amestcul uscat peste albusuri si am amestecat usor de sus in jos cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Am tapetat o tava (35x25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute (testul scobitorii). Blatul complet racit l-am taiat in 2 pe orizontal.
Sirop: Am fiert apa cu zaharul 2-3 minute, apoi am adaugat Amaretto si am lasat siropul la racit.
Crema: Am topit ciocolata cu 200 ml frisca lichida. Am hidratat gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute, apoi am adaugat-o peste ciocolata fierbinte si am amestecat pana s-a topit gelatina. Separat am mixat restul de frisca (350 ml) si am amestecat-o usor cu ciocolata topita.
Asamblare: Blat/ sirop/ crema/ blat/ sirop. Am dat prajitura la rece peste noapte (sau minim 5-6 ore), apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.
Glazura: Am infierbantat bine frisca lichida si am turnat-o peste ciocolata rupta bucati mici. Am amestecat usor pana s-a topit ciocolata si glazura a devenit cremoasa si fina.
Am ornat prajiturile cu glazura de ciocolata si frisca pentru decor mixata cu mascarponele si zaharul pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|