Ultra prajitura de ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
10 Dec 2010 | 6224 vizualizari
Ultra prajitura de ciocolata

Este cea mai si cea mai si cea mai ciocolatoasa prajitura de ciocolata pe care am mancat-o vreodata!!! Reuseste sa te incante pe deplin!

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 gr cacao
  • 275 gr zahar pudra
  • 175 gr unt
  • 2 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 175 gr ciocolata neagra topita
  • 80 gr frisca
  • 125 gr apa fierbinte  
  • Sosul de ciocolata:
  • 2 linguri nutella,
  • o ciocolata topita si putina apa

Mod de preparare

1. Incalziti cuptorul la 170 grade. Tapetati cu hartie pergament o tava de copt, sau o tava de chec( cum doriti).

2. Puneti la mixer toate ingredientele, mai putin apa fierbinte.

3. Mixati totul pana compozitia pana devine o crema spumoasa.

4. Treptat incorporati apa fierbinte( din mai multe reprize).

5.  Puneti totul in tava pregatita.

6. Cu o furculita faceti urme adanci in mijlocul prajiturii, apoi nivelati  frumos peste tot.

7. Coaceti vreme de 45- 50 de minute, sau pana prajitura se intareste bine.

8. Raciti prajitura pe un gratar.

9. Serviti cu sos de ciocolata deasupra.

 Sosul de ciocolata:

Pe foc intr-un ibric, punem putina apa ( cateva linguri, 2-3), topim ciocolata si adaugam si nutella. Amestecam si daca mai este nevoie subtiem cu inca putina apa.

Servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ultra prajitura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Postat de merisor67

Fursecuri cu fulgi de ovaz si migdale

Spargem ouale intr-un bol si le mixam cu putina sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam energic pana la diluarea zaharului. Incalzim putin untul, cat sa fie moale, nu il topim de tot il...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2010, 23:40
sunt prima!!! asa ca iau 2 bucatele!
la 10.12.2010, 23:40
am stiut eu la ce ajung primaaa!!!
la 10.12.2010, 23:41
Cele mai si cele mai ciocolatoase prajituri sunt ale voastre
la 10.12.2010, 23:42
hi, hi , eu am pus atunci prima furculitele si diva mi-a luat-o inainte , dar nu-i bai , eu mai am de unde slabi
la 10.12.2010, 23:43

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking