Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

Postat de caroline in Prajituri
16 Apr 2018 | 3879 vizualizari
Desert prajitura cu lapte cald si nesquik

O prajitura rapida, pufoasa si foarte usor de preparat. 

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 180 gr faina tip '00'
  • 60 gr unt
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri cu nesquik
  • un praf de sare

Mod de preparare

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.

Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade C.

Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima, pentru 7-8 minute, pana ce devin de culoare deschisa si pufoase, iar zaharul s-a topit.

Adaugam faina impreuna cu praful de copt si amestecam bine ingredientele .

 Separat punem laptele impreuna cu untul si nesquik-ul intr-un ibric si lasam la foc mic amestecand in continuu pana ce untul s-a topit si laptele e fierbinte( NU lasati sa inceapa sa fiarba).

Adaugam putin cate putin laptele cu nesquik in compozitia de oua cu faina si amestecam bine.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungeti cu unt si tapetati cu faina) si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 25 minute.

Cand prajitura este gata, o lasam 5-10 minute in cuptor sa se raceasca.

O portionam apoi dupa plac si servim. 

Pofta buna !!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte cald si nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Rulouri cu crema de vanilie

Postat de Criss

Rulouri cu crema de vanilie

Foietajul se taie in fasii cam de grosimea unui deget si se ruleaza pe formele unse cu putin ulei. Se coc rulourile aproximativ 25 minute pana cand incep sa devina usor aurii. Se desprind apoi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.04.2018, 16:43
Delicioasa
la 16.04.2018, 16:44
la 16.04.2018, 16:53
Arata super!
la 16.04.2018, 16:57
la 16.04.2018, 17:01
foarte apetisanta!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking