Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

Postat de Constelatialeu in Prajituri
26 Mar 2020 | 8827 vizualizari
Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

Pentru ca e frig afara si nu pot sa fac treaba in gradina azi am mesterit o prajitura. E una din prajiturile alea cu ce ai la indemana, mai ales ca acum e restrictie si nu te flenduresti toata ziua la magazin. Nuci am, inca rodeste batranul nuc, gem am ca am facut asta toamna, ceva faina am, gainile oua si eu fac prajitura.....:))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Blat cu albus si nuca ( dimensiuni tava 34/22 cm)
  • 6 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri pline varf cu nuca macinata
  • 3 linguri cu faina, lingura sa nu fie varfuita
  • 1 lingura cacao
  • Blat cu margarina sau unt( ce aveti la indemana )
  • 125 g margarina rama
  • 4 oua medii
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la o portocala nu foarte mare
  • Gem de caise facut in gospodaria proprie cu fructe din batranul cais....:D
  • Glazura
  • ciocolata topita + 1 lingura de ulei
  • nuca macinata

Mod de preparare

Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari lente de jos in sus incorporam ingredientele uscate. Tapetam tava cu hartie de copt ( dimensiune tava 34/22 cm ) intindem compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, este gata cand trece testul scobitorii ( eu am parlit-o nitel, dar se drege din cutit ). Scoatem din tava si lasam sa se raceasca.

Blat cu margarina (unt). Cele 4 oua impreuna cu zaharul le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, apoi am taiat margarina feliute subtiri si am contiunuat s amixez ouale impreuna cu margarina. Praful de copt l-am pus in zeama de portocala apoi l-am adaugat peste amestecul de oua si margarina, la final am incorporat faina amestecand pana am obtinut un amestec omogen, am tapetat tava cu hartie de copt am compozitia in tava si am nivelat, apoi am bagat tava la cuptor pentru cca 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos blatul din tava si l-am lasat sa se raceasca

 Asamblare : Dupa ce se racesc blaturile, putem sa asamblam prajitura. Pentru ca blatul de albusuri l-am parlit nitel, l-am asezat in tava cu partea parlita in sus, l-am curatat si apoi am intins gemul; peste gem am pus blatul cu margarina in asa fel incat partea de deasupra sa fie peste gem, ca apoi sa rastorn intreaga prajitura in asa fel incat blatul cu margarina sa fie dedesupt si blatul cu nuca deasupra.

Am topit ciocolata pe care am amestecat-o cu o lingura de ulei si apoi am intins-o peste prajitura, apoi am presarat nuca macinata. Am lasat sa se raceasca ciocolata si apoi am portionat prajitura. E bine sa o lasati cateva ore sa se odihneasca sa poata intra gemul in blat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu cirese

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu cirese

Pentru foi: Mixam ouale cu zaharul pana se topeste, adaugam o cana de faina si amoniacul stins cu otet. Dam la frigider pana a doua zi cand adaugam faina cat sa formam un aluat care se intinde...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2020, 17:14
buna praji!
la 26.03.2020, 17:16
Ce bine arata!
la 26.03.2020, 17:20
Ce bine ar arata ... In fata mea
la 26.03.2020, 17:49
super
la 26.03.2020, 18:40
Buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking