Desert prajitura delicioasa zmeura

Postat de Constelatialeu in Prajituri
3 Iul 2017 | 4466 vizualizari
Desert prajitura delicioasa zmeura

Este sezonul ei.....doar ca ploaia de azi nu m-a lasat sa ma duc sa culeg, asa ca am umblat la ultima rezerva pe care o aveam in congelator.....

Ingrediente

  • Blat
  • 200 g albusuri
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 g nuca macinata
  • 60 g faina
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 175 g smantana dulce pentru frisca
  • 300 g zmeura
  • Sirop
  • cca. 200 ml zeama ce s-a scurs dupa ce am dezghetat zmeura
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 1 plic de top gel

Mod de preparare

Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa peste care am pus zmeura scursa bine si am omogenizat.

Blat. Am folosit o forma de ceramica cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, apoi am incorporat faina si nuca macinata cu miscari lente de jos sin sus. Am turnat compozitia in forma si am dat la cuptorul preincalzit la foc mic, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit bine.

Sirop : Zeama scursa de la zmeura amestecata cu siropul de zmeura, am luat 2 linguri si am siropat putin blatul pe care l-am intepat din loc in loc cu un bat de frigaruie. Restul de sirop l-am amestecat cu un pliculet de top gel si l-am pus la fiert, nu inainte de a aseza crema peste blat. Dupa ce am fiert amestecul si a inceput sa se ingroase, tragem de pe foc si lasam 2-3 min sa se tempereze, apoi turnam peste prajitura, se incheaga destul de repede. Apoi se da la rece prajitura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura delicioasa zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu mere

Postat de Ina

Tarta cu mere

Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina. ...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si bezea cu nuci

Curatam merele, le radem pe razatoarea mare, apoi le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul si zeama de lamaie, la foc. Amestecam pana scade toata zeama, dam jos si punem scortisoara macinata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2017, 14:39
prima servita
la 03.07.2017, 14:41
Yammi!
la 03.07.2017, 14:51
Cu zmeură... Un deliciu fără seamăn!
la 03.07.2017, 15:02
suuuper!
la 03.07.2017, 15:26
buna buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking