Desert prajitura Hortansa

Postat de Constelatialeu in Prajituri
15 Apr 2017 | 64609 vizualizari
Desert prajitura Hortansa

Reteta asta o am de la mama nasului nostru de cununie, de aceea i-am zis ''Prajitura Hortansa'', din respect pentru aceasta doamna deosebita......Delicii de Paste....  

Ingrediente

  • Foi
  • 10 albusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri rase cu faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Crema
  • 250 g unt cu peste 80% grasime
  • 10 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • Krantz
  • 3-4 linguri zahar
  • o mana de nuci

Mod de preparare

Foi : Am folosit o tava cu dimensiuni de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt, am copt 3 foi din compozitia urmatoare. Albusurile cu un praf de sare, le-am mixat bine,apoi am adaugat zaharul putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea tare. In albusuri, am incorporat cu miscari lente, nuca macinata, faina si amoniacul. Am impartit in 3 parti egale si am copt 3 foi. Cuptorul preincalzit la 180 grade C, atentie ca se coc foarte repede, trebuie sa se rumeneasca putin, se scot si se lasa sa se raceasca, apoi, cu ajutorul unui cutit cu lama lata, se desprind cu grija de pe hartia de copt. Se procedeaza la fel pentru cele 3 foi. 

Crema. Intr-o cratita cu fund dublu, se pun galbenusurile si zaharul se mixeaza bine, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu lapte, se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa crema. Separat, se mixeaza untul la temperatura camerei. Crema de galbenusuri se lasa sa se raceasca, apoi se adauga peste unt, putin cate pun, amestecam cu grija sa nu se taie. 

Krantz. Caramelizam zaharul, apoi adaugam nuca si amestecam bine, rasturnam pe un fund uns cu ulei si aplatizam, lasam sa se raceasca, apoi bagam la robot si maruntim bine. 

Asamblare: In tava in care am copt foile, punem folie alimentara, asezam prima foaie si intindem o parte din crema, asezam foaia a doua, intindem crema, foaia a treia si deasupra restul de crema, apoi presaram krantul maruntit, lasam la rece, pana a doua zi, cand portionam prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Hortansa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert brownie cu ciocolata si banane

Postat de cristeena20

Desert brownie cu ciocolata si banane

Batem ouale si adaugam bananele zdrobite, uleiul (eu am folosit ulei de cocos dar e bun si ulei de floarea soarelui), laptele, apa si vanilia;  Separat amestecam ingredientele uscate:...

Citeste continuarea

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Postat de diaconta

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2017, 16:36
Prima sosită,prima servită!
la 15.04.2017, 16:41
bun bun
la 15.04.2017, 17:02
Gata Buni, cum zici tu....))
la 15.04.2017, 17:02
Bya
la 15.04.2017, 17:14
yummy!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking