Desert prajitura Leo

Postat de Constelatialeu in Prajituri
15 Noi 2017 | 5206 vizualizari
Desert prajitura Leo

Nu se putea sa trec ziua de azi asa precum gasca prin apa, ca doar n-am multe surori.... ( doar 3 ) de ziua Leontinei m-am gandit sa-i pregatesc o prajitura pe care o sa o mancam cu gandul la ea.....La multi ani, Leo !

Ingrediente

  • Blat ( m-am inspirat de la Ruxy)
  • 5 oua
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 5 linguri de lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
  • un praf de sare
  • 1 lingura de cacao
  • 170 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 30 g unt
  • Crema
  • 1 cutie 397 g DeLatte creme de lapte condensat caramelizat
  • 350 g smantana dulce pentru frisca ( are o consistenta solida)
  • 60 g zahar pudra
  • 100 ml lapte dulce
  • 150 g visine conservate
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Blat. Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 32 x 24 cm.

Intr-un castron am mixat ouale cu zaharul, sarea si vanilia. Separat am cernut faina, cacaua si am amestecat cu praful de copt. Pe baie de aburi am topit untul si ciocolata. In mixtul de oua am incorporat ciocolata topita mixand bine, apoi am adaugat laptele si ingredientele uscate, am omogenizat si am turnat amestecul in tava, am dat tava la cuptorul preincalzit, la180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Am lasat blatul sa se raceasca bine.

Crema : Intr-un bol am pus smantana dulce, zaharul si laptele si am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. Am adaugat caramelul si am omogenizat, apoi am pus visinele taiate marunt si scurse de sirop. Gelatina am hidratat-o cu apa rece si apoi am incalzit-o pe baie de aburi, la final am incorporat-o in crema.

Asamblare. Am imbracat tava in care am copt blatul cu folie alimentara. Blatul racit l-am taiat in asa fel incat sa-l nivelez, a crescut cam neuniform. Am pus blatul in tava, apoi am turnat crema si deasupra am faramitat restul de blat. Am dat tava la rece cca 1-2 ore si apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Leo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini-pascute cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Mini-pascute cu branza dulce

Se amesteca cu un tel,  branza de vaci cu iaurtul,  aromele si zaharul, acum e momentul sa vedeti cat de dulci le doriti...eu gasesc ideale cele 12 linguri de zahar. Adaugam ouale pe...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

Postat de merisor67

Desert cozonac cu umplutura mixta si mac

Pregătim aluatul. Mai întâi vom cerne făina într-un vas, de două ori chiar, pentru a fi pufoasă, aerată. Preparăm apoi maiaua. Frecăm într-un bol, drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2017, 16:09
la 15.11.2017, 16:09
ce bine ca are multa crema ca toata ziua am poftit la crema La multi ani
la 15.11.2017, 16:11
La multi ani!!! Ai pregatit o prajitura gustoasa cu multa multa crema , as vrea si eu o bucatica
la 15.11.2017, 16:23
Ce faina e!!!
la 15.11.2017, 16:38
La mulți ani, Leontinei, care mi-a plăcut foarte mult, la Sighișoara! Faină prăjitură ați mâncat în cinstea ei...

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking