Desert prajitura N 11 Oct

Postat de Constelatialeu in Prajituri
10 Oct 2018 | 3215 vizualizari
Desert prajitura N 11 Oct

E fara cuvinte doar cu amintiri......

Ingrediente

  • Foi
  • 360 g albusuri
  • 200 g margarina rama
  • 170 g ciocolata alba
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • Crema
  • 400 g nuca macinata
  • 500 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 borcan 400 g gem de caise
  • Frisca
  • 200 ml frisca neindulcita LaDorna
  • 200 ml frisca vegetala
  • pepite de ciocolata

Mod de preparare

Foi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de bucatarie, am presarat putina sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Separat am topit pe baie de aburi, ciocolata cu margarina, apoi am transferat-o in vasul robotului si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat nuca macinata, am mixat 2-3 min si la final am incorporat faina. Cu ajutorul unei spatule am incorporat bezeaua in amestecul de ciocolata, margarina, nuca si faina. Am amestecat cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta compozitie am copt 3 foi. In tava tapetata cu hartie de copt am intins compozitia si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand incepe sa se rumeneasca. Se coace foarte repede pentru ca nu este o foaie groasa. Se lasa la racit.

Crema : Intr-un tuciulet smaltuit am pus nuca macinata, zaharul si laptele si le-am pus la fiert la foc mic, pana incepe sa se ingroase, pentru ca sa fie un pic mai groasa, am adaugat spre final o lingura de amidon si am mai lasat sa fiarba cca 6 min. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi incorporam gemul de caise. 

Frisca: amestecam cele doua tipuri de frisca, cea naturala si cea vegetala si mixam pana obtinem o frisca consistenta.

Asamblare. In tava in care am copt foile, asezam prima foaie si o parte din crema ( crema o impartim in 3) nivelam, apoi asezam foaia a doua si presam putin sa se lipeasca bine, apoi intindem crema si asezam si ultima foaie presand usor, deasupra intindem restul de crema, portionam si ornam cu frisca fiecare bucatica de prajitura. Deasupra presaram pepite de ciocolata, dam tava la rece pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura N 11 Oct" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Prajitura cu rulada si mousse de vanilie

Blatul de rulada: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 3 linguri de apa rece. Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare ,apoi am adaugat...

Citeste continuarea

Prajitura cu mere si budinca de vanilie

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu mere si budinca de vanilie

Incepem cu merele: Spalam merele, le decojim si le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem o tigaie pe foc, punem in ea untul, merele scurse de zeama si zaharul. Le lasam circa 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2018, 16:55
buna buna si frumoasa
la 10.10.2018, 17:26
asta e 11-le meu? ))
la 10.10.2018, 18:00
arata foarte bine
la 10.10.2018, 18:28
Ce bunatateeee!
la 10.10.2018, 19:15
Da,da,VREM!!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking