Desert negresa de post cu gem
Postat de robert_badica
Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...
Citeste continuareaAceasta Negresa (poate voi o stiti sub alta denumire - eu doar asa o cunosc) imi aminteste cel mai mult de copilarie. In fiecare saptamana, sambata seara, mama ne-o pregatea iar a doua zi, duminica, se manca toata. Era printre preferatele noastre, era prajitura casei. Apropos de aceasta prajitura, am o verisoara careia ii placea tare mult iar cand venea la noi (destul de rar, din cauza distantei) numai prajitura din asta voia. Si acasa trebuia sa duca. :X Zilele acestea am refacut-o si eu si am savurat-o cu gandul la copilarie!
Ingrediente
Mod de preparareIntr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie. Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste compozitia de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20-25 de minute. In acest timp, albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pe baie de aburi, pana incepe sa faca tepi. Se ia de pe aburi, se scoate tava din cuptor, se pune spuma peste prajitura, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o usoara culoare spuma de deasupra. Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit umezit cu apa. Pofta buna! Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|
Postat de robert_badica
Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...
Citeste continuareaPostat de mirela0911
Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|