Desert prajitura Petra

Postat de Constelatialeu in Prajituri
25 Iul 2017 | 10370 vizualizari
Desert prajitura Petra

Am profitat ca a plouat si a fost o idee mai racoare si-am pus de-o prajitura, prajitura cu dedicatie, ca sa nu mi se mai reproseze ca postez, postez si altii saliveaza sau ling ecranul calculatorului....din motiv de ''departe de tara''.....

Ingrediente

  • pt 3 foi de blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar farin
  • 240 g faina
  • 1 pliculet de amoniac
  • Crema
  • 250 g unt pilos cu peste 80% grasime
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 g nuca macinata
  • 1 pliculet de vanilie bourbon

Mod de preparare

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, apoi le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Din aceasta compozitie, coacem 3 foi.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,dimensiunile de 36/24 cm, intindem compozitia, dupa ce am impartit-o in 3 ( asa ochiometric) si bagam tava la cuptorul preincalzit, cca 15 min, se coace foarte repede pentru ca este foaia subtire. Se scoate si se lasa sa se raceasca, se procedeaza la fel si cu restul de compozitie.

Crema : Intr-un castron de inox, punem ouale si zaharul, mixam bine si apoi pe baie de aburi, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Tragem vasul deoparte, adaugam ciocolata si vanilia bourbon si amestecam pana se topeste ciocolata, adaugam nuca macinata si lasam sa se raceasca, apoi incorporam untul moale, lasam la rece cca. 20 min, cat sa nu curga crema.

Asamblare : Asezam prima foaie de blat, intindem o parte din crema, punem foaia a doua, crema si ultima foaie, deasupra intindem restul de crema. Dam prajitura la frigider pana a doua zi, cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Petra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de visine

Postat de rhapsody

Prajitura cu crema de visine

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de  galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel

Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel: Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2017, 23:29
O bunătate de prăjitură!
la 25.07.2017, 23:41
Delicioasa!
la 26.07.2017, 00:14
buna buna
la 26.07.2017, 06:41
Delicioasă!
la 26.07.2017, 08:38
Arata cam bine Petra ta, m-ar tenta!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking