Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Dec 2021 | 2088 vizualizari
Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

Chef ioc, ghete murdare, naravul din fire nu-mi dispare si pana la urma am incropit ceva si pentru Mos Nae. Probabil ca si el mi-a incropit niste nuiele pentru buna purtare, dar asta este o alta poveste. Ai sa va zic de ce prafuri, ca sa nu avem vorbe la proces. Pai uite cum sta treaba, cand prestam ceva dulce punem o sumedenie de prafuri si ne rugam sa iasa ceva comestibil, posibil  sau cu siguranta, cohorta de ''specialisti in toate'''vor sari ca arsi ca am folosit si niste prafuri neconforme cu standardele de sanatate ( fie vorba intre noi, nimeni nu-i sanatos .....la cap, ca de acolo pornesc toate). In fine, ceva mi-a iesit, e gustos, e mancabil si o sa iasa in analizele de peste 3000 de ani...))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • 700 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 2 plicuri Creme Ole banane si ciocolata de la Dr. Oetker
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte cu 3,5 5 grasime
  • 15 g gelatina
  • 100 g ciocolata neagra 70% cacao
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 cutie de 800 g cu compot de piersici
  • zmeura congelata
  • biscuiti populari
  • 1 tava cu dimensiuni de 30/25 cm, cu peretii mai inalti
  • Decor
  • frisca si bombonele colorate

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie acetata, sa stea teapan si drept.

Apoi am facut frisca, smantana rece de la frigider am mixat-o cu zaharul pudra( praf) pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am mixat iaurtul cu prafurile Creme Ole ( deci cum spuneam, prafuri pentru Mos Nae). Am pus gelatina cu apa rece la hidratat. Intr-un castron de inox am pus cele 6 oua, zaharul, praful de sare si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase amestecul. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am amestecat totul cu crema de iaurt, la final am adaugat cca 300 g frisca . In tava pragatita am ornat fundul tavii ( care o sa devina partea de sus a prajiturii) cu felii de piersica si zmeura maruntita, peste care am intins un strat de crema, apoi am ornat din nou cu piersica si zmeura. Peste restul de crema am pus ciocolata topita si am omogenizat bine, apoi am intins-o in tava. Ultimul strat a fost de biscuiti inmuiati in siropul de la compot. Am dat tava la frigider peste noapte, apoi am rasturnat prajitura si am ornat-o cu restul de frisca si a decorat cu bombonele colorate. Acum cu mi-o fi norocul, dar de nuia tot nu scap....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))0

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert tarta cu pere si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere si branza

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...

Citeste continuarea

Clafoutis cu caise

Postat de caroline

Clafoutis cu caise

Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele . Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa. Separat punem intr-un bol ouale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2021, 10:00
Eu am ghetele curate ...primesc o portie?
la 05.12.2021, 10:19
Esti de belea! )) Ce michiduta ai pus la poza cu ingredientele! )) Nu-i bai, io servesc de la tine ca nu am facut nimic!
la 05.12.2021, 10:27
Michiduta ala e pentru aia care ''nu suporta prafurile''
la 05.12.2021, 11:01
Super!
la 05.12.2021, 11:29
Ai ceva de gand cu Mosu de i-ai pus prafuri?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking