Ingrediente
- 700 g iaurt grecesc 10% grasime
- 2 plicuri Creme Ole banane si ciocolata de la Dr. Oetker
- 6 oua
- un praf de sare
- 200 g zahar
- 200 ml lapte cu 3,5 5 grasime
- 15 g gelatina
- 100 g ciocolata neagra 70% cacao
- 500 ml smantana pentru frisca
- 100 g zahar pudra
- 1 cutie de 800 g cu compot de piersici
- zmeura congelata
- biscuiti populari
- 1 tava cu dimensiuni de 30/25 cm, cu peretii mai inalti
- Decor
- frisca si bombonele colorate
Mod de preparare
Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie acetata, sa stea teapan si drept.
Apoi am facut frisca, smantana rece de la frigider am mixat-o cu zaharul pudra( praf) pana am obtinut o frisca ferma. Apoi am mixat iaurtul cu prafurile Creme Ole ( deci cum spuneam, prafuri pentru Mos Nae). Am pus gelatina cu apa rece la hidratat. Intr-un castron de inox am pus cele 6 oua, zaharul, praful de sare si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase amestecul. Am luat castronul de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, apoi am amestecat totul cu crema de iaurt, la final am adaugat cca 300 g frisca . In tava pragatita am ornat fundul tavii ( care o sa devina partea de sus a prajiturii) cu felii de piersica si zmeura maruntita, peste care am intins un strat de crema, apoi am ornat din nou cu piersica si zmeura. Peste restul de crema am pus ciocolata topita si am omogenizat bine, apoi am intins-o in tava. Ultimul strat a fost de biscuiti inmuiati in siropul de la compot. Am dat tava la frigider peste noapte, apoi am rasturnat prajitura si am ornat-o cu restul de frisca si a decorat cu bombonele colorate. Acum cu mi-o fi norocul, dar de nuia tot nu scap....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))0
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|