Desert prajitura pufoasa cu branza si cirese

Postat de oanapl in Prajituri
27 Iun 2021 | 3120 vizualizari
Desert prajitura pufoasa cu branza si cirese

Ingrediente

  • 450 g brânză dulce de vaci
  • 5 ouă
  • 100 g smântână
  • 80 g zahăr măcinat
  • 60g făină
  • Esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 50 g făină
  • 200g cireșe

Mod de preparare

Scoți sâmburii cireșelor.
Amesteci brânza dulce cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat și esența de lămâie. Adaugi făina și omogenizezi.
Bați abușurile spumă cu un praf de sare si le adaugi peste crema de brânză cu mișcări ușoare.
Torni crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt pe fund și unsă cu unt pe pereți și așezi cireșele. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute. 
Când trece testul cu scobitoarea, scoți prăjitura din cuptor și o lași să se răcească, apoi treci ușor un cuțit pe marginile tăvii și desfaci inelul de la tavă. După ce se răcește complet o porționezi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert chec cu mere si nuci

Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi...

Citeste continuarea

Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

Postat de xana

Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici

Incepem prin a bate cu mixerul albusurile cu un praf de sare si otetul pana devin pufoase, apoi adaugam putin cate putin(cate o lingura) din zahar pana il terminam, batand pana se topeste tot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2021, 13:12
Foarte buna!
la 27.06.2021, 14:02
Delicioasa!
la 27.06.2021, 14:51
Foarte buna!
la 27.06.2021, 16:10
la 27.06.2021, 17:37
O minunatie!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking