Ingrediente
- 500 g prune fără sâmburi
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 200 mL lapte
- 150 mL ulei
- 350 g făină albă
- esenţă de rom
- scorţişoară
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr.
Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până când se formează o bezea lucioasă, iar zahărul se dizolvă complet.
Gălbenuşurile se mixează cu uleiul, laptele şi esenţa de rom. Se adaugă făina cernută cu praful de copt peste gălbenuşuri şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu o spatulă, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă, peste prune.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească cinci minute, apoi prăjitura se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează foaia de copt. După ce se răceaşte complet, se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|