Desert prajitura ''Seara tarziu''

Postat de Constelatialeu in Prajituri
17 Oct 2016 | 15338 vizualizari
Desert prajitura ''Seara tarziu''

Pai da, ca era cam tarziu aseara, anul curent ziua pe terminate16 a lui Octombrie....si nici nu trebuie sa stiti de ce eu am facut la orele tarzii ceva dulce......

Ingrediente

  • 10 oua mai micute
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de faina
  • 100 g unt cu 70% grasime
  • 30 g cacao
  • 1 pliculet amoniac
  • 350 g visine
  • bucatele de ciocolata alba si neagra
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3-4 linguri de ulei

Mod de preparare

Mai intai am topit untul si l-am amestecat cu cacao. Apoi am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Galbenusurile le-am frecat cu zaharul, am adaugat untul amestecat cu cacao, la final am adaugat faina cernuta si amoniacul. In compozitia obtinuta se incorporeaza spuma de albusuri, in 2-3 etape, amestecand usor, cu miscari de jos in sus.

Am turnat compozitia in tava. Visinele le-am tavalit prin faina si le-am pus peste blat, am rupt bucatele de ciocolata si le-am pus printre visine. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii.

Se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de abur si amestecata cu putin ulei.

Se lasa pana a doua zi, daca n-ai pofte si nu te apuci sa tai colturile, apoi se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ''Seara tarziu''" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta rustica cu prune si nuci

Postat de Lia1

Tarta rustica cu prune si nuci

1. In bolul pentru aluat, torni apa fierbinte si uleiul. 2. In  alt castronel amesteci faina cu praful de copt si sarea. 3. Adauga faina in apa cu ulei, amesteci bine la inceput cu...

Citeste continuarea

Rulada cu crema de capsuni

Postat de Xandrinne

Rulada cu crema de capsuni

Mai intai am mixat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana s-au albit si si-au dublat volumul. Am adaugat faina cernuta, amestecand usor, cu o lingura de lemn. Compozitia rezultata am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2016, 08:15
si dimineata devreme nu?
la 17.10.2016, 08:33
buna buna
la 17.10.2016, 08:35
Dau cafeaua
la 17.10.2016, 08:35
la 17.10.2016, 08:39
da,da, musai devreme....)

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking