Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl in Prajituri
18 Aug 2022 | 2700 vizualizari
Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Văzusem o prăjitură asemănătoare la Mirela și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și o puteti pregăti cu orice fructe de sezon. Neapărat să o încercați!

Ingrediente

-pentru blat:

  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr măcinat
  • 13 linguri lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • -pentru umplutură:
  • 600 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr măcinat
  • esență de portocale
  • 1 ou
  • 2 linguri griș
  • 100 g cireșe
  • 100 g coacăze negre
  • 50 g alune

Mod de preparare

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun și cireșele fără sâmburi și coacăzele. Se amesteca totul cu o spatulă și se lasă deoparte.

Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. 

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziție și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor și se presară jumătate din alunele mărunțite, apoi se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată.

Se porționează și se servește rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu nuca si crema de lapte

Blat: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Apoi se pune nuca, se omogenizeaza, iar...

Citeste continuarea

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu alune de padure si crema de ness

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2022, 20:10
la 19.08.2022, 00:06
la 19.08.2022, 00:07
Ce pofta mi-ai facut !!!!
la 19.08.2022, 10:26
Delicioasa!
la 19.08.2022, 12:05
O prajitura pe gustul meu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking