Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl in Prajituri
18 Aug 2022 | 2699 vizualizari
Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Văzusem o prăjitură asemănătoare la Mirela și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și o puteti pregăti cu orice fructe de sezon. Neapărat să o încercați!

Ingrediente

-pentru blat:

  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr măcinat
  • 13 linguri lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g făină albă
  • 1 plic praf de copt
  • -pentru umplutură:
  • 600 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr măcinat
  • esență de portocale
  • 1 ou
  • 2 linguri griș
  • 100 g cireșe
  • 100 g coacăze negre
  • 50 g alune

Mod de preparare

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se încorporează apoi se pun și cireșele fără sâmburi și coacăzele. Se amesteca totul cu o spatulă și se lasă deoparte.

Pentru blat, se mixează ouăle cu praful de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă laptele călduț, uleiul, se mixează puțin, iar la final se adaugă făina cernută cu praful de copt. 

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate din compoziție și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor și se presară jumătate din alunele mărunțite, apoi se adaugă compoziția de brânză. Se nivelează repede apoi se toarnă peste brânză restul din compoziția de aluat. Se întinde pe toată suprafața apoi se presară alunele rămase și se dă tava din nou la cuptor pentru încă vreo 20-30 de minute până când se rumenește frumos. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiată.

Se porționează și se servește rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu zmeura si mousse caramel

Postat de Lia1

Prajitura cu zmeura si mousse caramel

BLAT cupola 1. Pregatesti o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametru mare, minim 28, altfel, peretii cupolei ies prea grosi si nu vor fi la fel de flexibili. Hartia de copt pe care o...

Citeste continuarea

Amandine cu ness (reteta video)

Postat de farfuriavesela

Amandine cu ness (reteta video)

Blatul: Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa, mixand continuu, apoi galbenusurile si uleiul. Amestecam ingredientele uscate (faina, cacao...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2022, 20:10
la 19.08.2022, 00:06
la 19.08.2022, 00:07
Ce pofta mi-ai facut !!!!
la 19.08.2022, 10:26
Delicioasa!
la 19.08.2022, 12:05
O prajitura pe gustul meu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking