Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
31 Ian 2018 | 3129 vizualizari
Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Imi plac atat de mult prajiturile cu citrice, mai ales cele cu lamaie si portocale, si in aceasta perioada portocalele parca sunt exact asa cum trebuie: dulci si zemoase. Iar un sos de portocale, pe langa o prajiturica cu cacao si putin ganache de ciocolata alba, este o nebunie. Incercati, gustati, o sa va convingeti.

Ingrediente

  • Pentru prajiturele:
    • 4 oua
    • 130 gr zahar
    • 60 gr unt moale
    • 120 ml lapte
    • 3 linguri gem de caise
    • 140 gr faina
    • 30 gr cacao
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 mana miez de nuca
    • 1 praf de sare
    Pentru ganache de ciocolata alba:
    • 200 gr ciocolata alba
    • 160 ml frisca lichida
    Pentru sosul de portocale:
    • sucul stors de la 2 portocale
    • 2 linguri rase de zahar
    • 1 lingurita amidon
    • 1 lingurita coaja rasa de portocala
    • 30 gr unt

Mod de preparare

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in compozitia de mai sus. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati in compozitia de galbenusuri, amestecati usor cu o paleta. In forme de briose, unse cu putin unt, impartiti compozitia. Eu am obtinut 8 prajiturele. Puteti coace blatul intr-o tava mai micuta si apoi sa portionati, este alegerea voastra. Miezul de nuca il rupeti bucatele, il presarati deasupra. Introduceti prajiturelele in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru circa 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cand sunt patrunse. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. La mine au iesit putin tuguiate si le-am taiat varfurile dupa ce s-au racit.

Ganache de ciocolata alba: Intr-un vas de inox puneti frisca lichida impreuna cu ciocolata alba, rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Dati crema deoparte si o lasati la frigider 3-4 ore. Dupa acest timp, o scoateti din frigider si mixati pana devine spumoasa. Puneti crema intr-un pos, ornati prajiturelele reci.

Sosul de portocale: Intr-o cratita puneti sucul de la portocale, zaharul, amidonul si amestecati. Transferati vasul pe foc, amestecati continuu cu un tel, fierbeti sosul pana se ingroasa putin. Cand s-a ingrosat, inchideti focul, adaugati untul si invartiti pana este bine incorporat. La final puneti si coaja rasa de portocala. Lasati sosul sa se raceasca, apoi il treceti print-o sita. Puneti sos pe farfurie, prajitura cu ganache de ciocolata alba si serviti. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

Postat de licurici_lra

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

1.             Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta....

Citeste continuarea

Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

Postat de panacris

Desert chec cu cirese confiate si samburi de cacao

În vasul mixerului se pun albușurile și ouăle întregi, se adaugă sarea și zahărul, zahărul vanilinat, apoi se mixează energic până ce se obține o cremă omogenă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2018, 20:50
buna buna
la 31.01.2018, 20:54
Drăguțe și bunuțe!
la 31.01.2018, 20:55
Minunate!!
la 31.01.2018, 21:01
Numai portocale, asta-i discriminare.....
la 31.01.2018, 21:03
Va multumesc pentru toate aprecierile!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking