Desert salam Molotov

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
20 Dec 2018 | 5731 vizualizari
Desert salam Molotov

Pentru ca inceputurile mele pe Bucataras se leaga de un anumit ''Salam ucigas'', desi cei care au mancat din el pe parcursul timpului scurs pe Bucataras inca misca sunt verzi..... ce mi-am zis eu la ceas aniversar , 10 anisori simpatici ai Bucatarsului sa vin cu ceva Exploziv....Salamul Molotov......La Multi Ani, Bucataras !

Ingrediente

  • Cantitatile sunt sa fie sa se ajunga la toata lumea....
  • 1,500 kg biscuiti populari
  • 1,200 kg rahat colorat
  • 360 g stafide aurii si brune
  • 1/2 kg zahar
  • 250 ml apa
  • 200 g cacao
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 200 g ciocolatra neagra Fine Care
  • 500 g alune prajite
  • 1,250 KG margarina rama
  • 200 ml lichior cafea

Mod de preparare

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator, punem rahatul taiat, biscuitii maruntiti, alunele taiate, stafidele si amestecam bine . Separat intr-o oala de inox punem zaharul, cacao, ciocolata bucatele, apa si amestecam, apoi punem oala pe foc, amestecand continuu pana ce zaharul si ciocolata sunt topite si da intr-un clocot, se adauga lichiorul de cafea si la final tragem de pe foc si adaugam margarina taiata bucatele marunte. Amestecam bine pana se topeste margarina, acest amestec il turnam peste biscuiti. Incorporam bine amestecand de cateva ori, lasam cca 10 min sa intre crema-n biscuiti apoi ne apucam sa formam salamul pe celofan, rulam strans si legam la capete, depozitam salamul la frigider si e bine sa-l lasati 2-3 zile pana sa-l taiati, cu cat sta mai multe zile la rece cu atat este mai bun. Sa aveti explozie de bucurie si fericire cu La multi ani, Bucataras dragalas !

PS. Mi-au iesit 10 buc de salam, cca 650 g( plus sau minus ) pe bucata...

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert salam Molotov" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Postat de Bucataras

Tort de clatite cu ciocolata si fructe

Topiti untul pe foc si lasati-l deoparte.  Incalziti putin laptele, iar faina amestecati-o cu sarea. Intr-un castron incapator bateti ouale cu zaharul si esenta de vanilie si incorporati...

Citeste continuarea

Reteta de desert El si Ea

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert El si Ea

Iata cum se prepara Reteta de desert El si Ea Intr-un castron am pus mascarpone, lapte condensat si smantana pentru frisca si am mixat bine pana am obtinut o crema ferma. Am amestecat ness-ul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2018, 15:43
Salam Molotov ... )))) asta e si mai bun decat killer-ul!
la 20.12.2018, 15:43
iar vii cu ucigase de-astea? ))
la 20.12.2018, 15:45
Mirela, Dia, tot incerc sa va fac felul 1,2,3, dar vad ca sunteti rezistenti, puteti sa duceti...
la 20.12.2018, 15:46
Asta-i faimos deja
la 20.12.2018, 15:50
)))

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking