Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Postat de luminita20_2006 in Dulciuri
12 Iul 2017 | 3313 vizualizari
Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Este vremea visninelor, iar eu le ador in desert. pentru ca am vrut ceva simplu de facut pufos, dar si cu putina crema, am combinat blatul de o reteta de briose cu crema de vanilie, vinisne si desertul este gata!

Ingrediente

  • 2 oua 
  • 100 gr unt topit 
  • 120 gr iaurt 
  • 1ceasca zahar 
  • 2 cesti faina 
  • 1 praf de copt 
  • jumate de baton de vanilie doar semintele
  • crema 
  • 400 ml lapte
  • 150 gr zahar 
  • 2 galbenusuri oua 
  • 1 lingura amidon sau inca 2 galbenusuri 
  • 1/2 pastaie vanilie plus batonul de la cealalta jumatate
  • decor
  • 500 gr visine
  • ciocolata optional

Mod de preparare

Se bat cu telul ouale, se pune zaharul si putina sare; se bat putin, dupa care se pune iaurtul, untul topit si se amesteca bine, faina si praful de copt si se toarna totul intr-o tava de tarta. Eu am o forma de silicon, asa ca nu o ung, ci torn direct. Se da la cuptor pentru 20 min, dupa care se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca blatul.
Intre timp, pregatim crema. Se pune laptele intr-o carticioara si se pune pe foc. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana cand se albesc putin, apoi se pune amidonul si putin lapte rece ca sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine, se toarna cate putin din laptele fierbine peste oua ( ca sa nu se taie), apoi se pune totul in oala si se da la foc mic, amestecand pana cand da cateva clocote, punem batonul de vanilie si semintele din el, se acopera cu o folie si se lasa sa se raceasca.
Cand blatul si crema s-au racit, incepem asamblarea. Peste blat se toarna crema de vanilie( nu uitati sa scoateti batonul), apoi se pun visinele fara samburi si ciocolata rasa.
Se da la rece pentru cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Lapte cu orez si sos de capsuni

Postat de rocsi_1612

Lapte cu orez si sos de capsuni

Spalam bine orezul, il punem la fiert cu un praf de sare. Il fierbem pe jumatate, apoi il punem intr-o sita sa se scurga apa. Intr-un ceaunel (sau o cratita mai groasa) punem laptele la...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat

Postat de Sim0naWorld

Pasca fara aluat

Stafidele le-am pus la hidratat in esenta de rom si apa calduta, cat sa le acopere, lasandu-le cel putin 30 minute. Branza de vaci am amestecat-o cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, extractul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2017, 18:02
la 12.07.2017, 19:36
la 12.07.2017, 19:45
delicioasa
la 12.07.2017, 20:29
Este o prajitura pe gustul meu, cu siguranta!
la 13.07.2017, 08:19
Buna tarta!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking