Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

Postat de licurici_lra in Dulciuri
30 Iun 2017 | 2708 vizualizari
Desert tarta cu cocos si ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 300 g faina
  • 5 linguri (150ml) ulei de cocos
  • un praf de sare
  • 5 linguri apa rece
  • Pentru crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • Pentru decor:
  • fructe de padure.

Mod de preparare

Pentru aluat, faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare.

Se adauga uleiul de cocos (se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte), apoi se strange in degete si se amesteca cu faina, incet, pana se formeaza cocoloase.

Se pune apa si se amesteca, pana se formeaza o bila.

Aluatul se pune intr-o forma de tarta si se impinge cu degetele, pana ia forma tavii.

Se baga la cuptorul preincalzit (180 grade C), 15-20 min.

Se lasa la racit si se pregateste crema.

Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, fara sa fiarba.

Se lasa la racit, apoi se mixeaza pana se ingroasa putin.

Mascarponele se freaca la treapta mica, impreuna cu zaharul pudra, apoi se pune cate o lingura peste ciocolata topita.

Se incorporeaza bine, apoi se adauga fulgii de cocos si se lasa la frigider.

Crema se pune peste blat, apoi se decoreaza cu fructe de padure.

Se tine la rece cateva ore, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu cocos si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Cornulete cu gem de prune si nuca de cocos

Se pun intr-un castron vinul, uleiul, drojdia proaspata, sarea, esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca, framantandu-se apoi pe masa de lucru, pana cand se obtine un aluat nelipicios....

Citeste continuarea

Desert salam Molotov

Postat de Constelatialeu

Desert salam Molotov

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2017, 08:05
la 30.06.2017, 08:34
Delicioasa!
la 30.06.2017, 09:44
la 30.06.2017, 10:04
Ce bunatate!
la 30.06.2017, 10:25
Buna, buna!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking