Crema: Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema).
Intr-un castronel amestecam restul de lapte cu cele 4 linguri de amidon, amestecand bine cu un tel subtire, ca sa se dizolve bine amidonul.
Cand laptele s-a infierbantat, il amestecam cu cel cu amidon si fierbem crema in continuare, amestecand mereu cu telul, pana se ingroasa ca o budinca.
O luam de pe foc si apoi topim ciocolata cca 2 minute la microunde (verificata din 30 in 30 de secunde), apoi o incorporam in crema si omogenizam. La sfarsit adaugam 1 lingurita esenta de rom (optional).
Cand s-a mai racorit crema, temperatura suportabila la deget, frecam untul moale (la temp. camerei) cu mixerul, apoi il incorporam treptat in crema si putem sa asamblam tortul.
Intr-un castronel punem laptele (200 ml) in care vom inmuia biscuitii.
Pregatim un platou (dreptunghiular sau patrat, sau chiar o tava) si asezam biscuitii inmuiati foarte putin in lapte (eu i-am inmuiat doar 2-3 secunde).
Punem un strat de biscuiti, apoi crema (3-4 linguri pe fiecare strat) si continuam asa pana cand terminam crema. Eu am avut ultimul strat de crema (4 straturi de biscuiti si 4 de crema).
Nivelam frumos suprafata tortului apoi il ornam cu nuca de cocos si nuci pe margine. Lasam tortul la frigider cateva ore.
Super rapid si un desert nemaipomenit de gustos!
Pofta buna!