Desert tort entremet cu lamaie si mure

Postat de Constelatialeu in Torturi
30 Dec 2019 | 3036 vizualizari
Desert tort entremet cu lamaie si mure

Bunatati de Craciun.

Ingrediente

  • Blat migdale,forma 18 cm
  • 2 oua
  • 50 g zahar tos
  • 50 g faina migdale
  • 100 g faina grau
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • Jeleu de mure
  • 100 g mure
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 8 g gelatina pudra
  • Mousse de mure
  • 200 g mure
  • 200 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 7 g gelatina pudra + 50 ml apa rece
  • Glazura de lamaie si ciocolata alba
  • zeama de la o lamaie
  • 50 g zahar tos
  • 6 foi gelatina ( 10 g)
  • 50 ml sirop glucoza
  • 50 g zahar
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • colorant galben
  • Ornat
  • mure congelate inmuiate in putina glazura
  • migdale prajite si macinate

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se pune amestecul de blat, apoi se da forma ca cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 min ( cuptor electric). Se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Jeleu de mure : Murele impreuna cu 100 ml apa se blendeaza, apoi se strecoara prin sita. Amestecul obtinut se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si zeama de lamaie si s epun la fiert , sa dea in cateva clocote. Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece. Dupa ce tragem craticioara de pe foc in corporam gelatina hidratata, am asezat jeleul intr-o forma improvizata dintr-o farfurie  de sticla, am dat forma la congelator pentru cca 1 ora.Dupa o ora scoatem forma din congelator si scoatem cu grija jeleul din forma, eu am mai decupat din dimensiunea lui , era  mai mare si eu aveam nevoie de un jeleu mai mic de 18 cm, cca 14 cm.

 Mousse de mure : Murele blendate se amesteca cu zaharul, zeama de lamaie  s epun la fiert pana obtinem consistenta unui gem. Gelatina se hidrateaza in apa rece si se adauga in em dupa ce-l tagem de pe foc. Se lasa sa se raceasca bine. Smantana pentru frisca se mixeaza bine pana obtinem o frisca ferma. Cand gemul este racit in incorporam in frisca.

Asamblare : Forma in care am copt blatul se tapeteaza cu folie acetata, se aseaza blatul apoi un strat de mousse peste care se aseaza jeleul de mure si deasupra restul de mousse. Se da la congelator pentru cateva ore bune.

Glazura de lamaie si ciocolata :  Foile de gelatina le hiratam pentru 5 min in apa rece, apoi le stoarcem si turnam peste ele sucul de lamaie. Intr-un catron punem ciocolata alba,siropul de glucoza, zaharul si smantana pentru frisca si colorantul galben, punem castronul pe baie de abur si amestecam pana se topeste ciocolata. Se trage de pe baie de eabur si se incorporeaza foile de gelatina, se amesteca pana ajunge la temperatura camerei. Se scoate tortul din congelator se scoate din forma se aseaza pe un suport mai inalt , dar mai mic decat baza tortului, apoi se toarna glazura. Am ornat cu mure inmuiate in glazura, se orneaza dupa ce glazura s-a intarit.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort entremet cu lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort musuroi cu krant

Postat de Constelatialeu

Desert tort musuroi cu krant

Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le...

Citeste continuarea

Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură

Postat de diaconta

Tort cu foi de bezea,cremă de portocale şi mousse de zmeură

Pentru foi am împartit cantitatile în doua,pregatind câte 2 foi odata. Am mixat 4 albusuri  cu un praf de sare.Când spuma a prins consistenta,am adaugat treptat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 30.12.2019, 22:47
frumos!
la 30.12.2019, 22:47
frumos
la 30.12.2019, 22:59
Dar bine ti-ai aprins reactoarele Nu o sa pot dormi la noapte cand ma gandesc cine manca frumusete de torturi
la 30.12.2019, 23:30
Frumos si delicios!
la 30.12.2019, 23:33
Waw! Arată într-un mare fel tortul tău! Și cred că e delicios. Felicitări!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking